Promenád
Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-10 07:37:43

A kormány 3 ezer milliárd forintos útépítési és -felújítási programjának 2022-es befejezésekor Magyarország lesz a legversenyképesebb ország a régióban, itt lesz a legtöbb autópálya és négysávos autóút, ami jelentősen bővíti az ország gazdasági lehetőségeit - emelte ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-10 00:09:24

Március 29-én adják át az Északi elkerülő utat Hódmezővásárhelyen. A Kopáncsnál található körhíd, amely a 47-essel köti össze az elkerülőt az egyik leglátványosabb eleme a projektnek. 6 darab, egyenként 40 tonnával megpakolt kamionnal álltak rá pénteken délután a hídra, hogy lemérjék, bírja-e a terhelést. A sajtónyilvános eseményen beszédet mondott Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, valamint a város képviselő-testülete.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-09 22:44:39

10 ezer forintnyi Erzsébet utalvánnyal jutalmazza a város a nyugdíjas korhatárt betöltött lakosokat Hódmezővásárhelyen. Hegedűs Zoltán alpolgármester, a FIDESZ-KDNP jelöltje pénteki választási fórumán tájékoztatott: megkezdte a posta a kiszállítást. A Kertvárosi Olvasókörben tartott eseményen részt vett Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Kószó Péter alpolgármester, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, valamint Cseri Tamás önkormányzati képviselő is.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-09 18:08:01

Hatodik alkalommal kápráztatják el ezen a hétvégén a csokoládé szerelmeseit az Árkád Szegedben, a Csokifesztiválon. Az elmúlt öt év tapasztalata az, hogy több tízezer szegedi és szeged környéki Gombóc Artúr van, akik imádják a csoki minden formáját. Negyven manufaktúra termékeit csodálhatják meg a látogatók péntektől vasárnapig, ami rekordszámú kiállítót jelent a csokifesztivál történetében.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-09 17:45:23

Az enyhe tél hatására a Körös-Maros Nemzeti Park azon területein is darvak sokasága állomásozik, ahol az utóbbi években nem igen fordultak meg. Gyomaendrőd és bucsa környékén a beszámolók szerint jelenleg mintegy ezer példány tartózkodik.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-09 16:55:16

A Szeged felé vezető oldalon, a 74-es kilométernél egy sávon halad a forgalom. Két személygépkocsi karambolozott az M5-ös autópályán, a Szeged felé vezető oldalon, a 74-es kilométernél. A kecskeméti hivatásos tűzoltók már a helyszínre érkeztek és megkezdték a műszaki mentést. A forgalom egy sávon halad. Az első információk szerint a balesetben személyi sérülés nem történt.

Feltöltő: Herczegh Sándor / 2018-02-09 16:01:26

Nyáron meg is fogjuk újra csinálni - mondta erre reagálva a fodrász, aki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter frizuráját készíti Hódmezővásárhelyen. Többek között erről a kulisszatitokról is lehull a lepel a nemrégiben indult lazarjanos.hu internetes oldalon ma közzétett videóban. De nem csak erről.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-09 14:28:59

Idén szerencsére még nem kellett megküzdeni a magas légszennyezettséggel a térségben: a kormányhivatal arra figyelmeztet, hogy a hatóságok mellett a lakosságnak is tennie kell azért, hogy tisztább levegőt szívhassunk a leghidegebb, szélcsendes napokon is.

Feltöltő: Szabó Viktor / 2018-02-09 13:59:26

A középiskolások számára nyílt lehetőség betekinteni a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának életébe péntek délelőtt. A felvételi időszakban ez volt az utolsó nyílt nap a vásárhelyi intézményben, amikor szülők és leendő hallgatók testközelből tapasztalhatták meg a Mezőgazdasági Kar nyújtotta lehetőségeket.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-09 13:52:38

Már csak három hetük van a jelentkezésre a Czeglédy-ügy károsultjainak: az erről szóló kormányrendelet szerint január 15-től február 28-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket. Csongrád megye 11 kormányablakában várják a jogosultakat, tehát azokat, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg. Egyesek már jelentkeztek is az elmúlt hetekben, de érdemes sietnie az esetleges többi érintettnek is, mert a határidő jogvesztő hatályú.

Feltöltő: Szeri Csaba / 2018-02-09 13:36:18

A hétvégén a Balogh Imsi Sportarénában folytatódik a bajnokság a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára. A lányokra ez alkalommal sem vár könnyű mérkőzés, a Kispesttel csatázhatnak, azonban ha hisznek a győzelemben, akkor képesek lehetnek meglepetést okozni.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-09 13:16:25

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás nem csupán a helyieket, hanem a makóiakat is foglalkoztatja. Czirbus Gábor, a Fidesz makói alapszervezetének elnöke pénteken többek között azért hívott össze sajtótájékoztatót, mert elmondása szerint az egyik, magát függetlennek mondó vásárhelyi jelölt kampányában az MSZP makói irodájának vezetője is részt vett.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-09 11:45:05

Egy hentesüzlet kerítésének hajtott, majd belülről teljesen kiégett egy személyautó a Bács Kiskun megyei Kiskőrösön. A térfigyelő kamerák felvételei szerint a még járóképes autóval a szomszéd utcáig hajtott a sofőr, majd ott többen kiszálltak a füstölgő autóból és elhagyták a helyszínt.