Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2018-02-07 17:37:01

Kék fényágy, újraélesztő-melegítő készülék, infúziós pumpa, gurulós kiságy - csak néhány azon eszközök közül, melyekkel a makói kórház gyermekosztálya gyarapodott. Szentpéteri Csilla makói származású zongoraművész tavalyi jótékonysági koncertjén összegyűlt pénzből, illetve állami forrásból sikerült ezeket beszerezni, melyeket szerdán adtak át a helyszínen.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-07 13:31:09

Igencsak különleges családi produkcióval kápráztatja el a közönséget St. Martin zeneszerző és családja, Szentmártoni Ildikó, művészettörténész, ásványékszer-készítő szakértő és Szentmártoni Norman, musicalénekes február 14-én Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Közös családi előadásuk részleteiről a szerdai Napraforgó műsorban beszélgettünk velük.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-07 08:38:14

Majd másfél órán keresztül vitatkoztak arról a makói képviselők a szerdai testületi ülésen, ki illegális bevándorló, illetve kit kell menekültnek tekinteni - ezt a szóáradatot a migrációval kapcsolatos nyilatkozattétel váltotta ki. Végül is név szerinti szavazáson döntöttek: Gáspár Sándor tartózkodott, dr. Török Miklós nemmel szavazott, a többiek igennel.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-06 23:02:47

Választási fórumot tartott a Németh László Gimnázium, Általános Iskola nemrég megújult ebédlőjében Hegedűs Zoltán, a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje kedden, ahol többek közt elhangzott mikor adják át az északi elkerülőt, valamint a Hódtóban található panelokat érintő biztonsági kérdésekre is kitértek a politikusok. Az eseményen részt vett Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Havasi Katalin a FIDESZ helyi elnöke, valamint Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi elnöke is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-06 17:01:23

5,2 milliárd forintot fordít a kormány 2020-ig a hódmezővásárhelyi laktanya fejlesztésére. A felújítással kapcsolatos munkálatok már megkezdődtek, az eddigi eredményekről és a jövőbeli tervekről dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Hegedűs Zoltán alpolgármester tájékoztatott. A honvédelmi miniszter, kérdésünkre reagálva megosztotta a polgármester-jelöltekkel kapcsolatos véleményét is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-06 11:09:40

Február elsején, a tarjáni olvasókörben tartott lakossági fórumon tájékoztatott Lázár János országgyűlési képviselő a kormányülésről hazatérvén arról, hogy Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke meghívja kávézni Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármesterét.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-06 09:50:01

Épp csak megszületett a babád, a tested még alakul, húzódik vissza a hasad, és leginkább úgy érzed magad, mint akin átment az úthenger. Legyél türelmes magaddal, elvégre egy emberi lényt hoztál a világra, kilenc hónapot nem lehet eltörölni két nap alatt. De azért tudsz tenni magadért, hogy mihamarabb újra önmagad legyél.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-05 22:11:53

Naponta érkeznek hírek arról, hogy tombol hazánkban az influenza, úgyhogy Épkézláb című magazinunknak igazán aktuális témája volt: a járványtanról beszélgettünk dr. Ciortea Péter aneszteziológus belgyógyásszal.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-05 19:20:55

A 2002-es közös rendezésű labdarúgó világbajnokságnak köszönheti Czibolya Kálmán, hogy megszerette Koreát. A szöuli megnyitó teljesen lenyűgözte, s az idén a tizedik alkalommal fog ellátogatni az ázsiai országba. Az élményeiről, illetve a kinti forgatásairól, tanításairól tartott előadást hétfőn a Szignumban a Szent István Szabadegyetem keretében.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-05 18:13:07

A Modern Városok Program hódmezővásárhelyi fejlesztéseinek aktualitásairól tájékoztatta a sajtó képviselőit Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter és Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester. A miniszter, kérdésünkre reagálva, megosztotta véleményét a vásárhelyi polgármester-jelöltekről is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-05 15:15:19

Ma reggelre ellepték Hódmezővásárhelyt az óriásplakátok. A Simicska Lajos tulajdonában álló plakáthelyeken Márki-Zay Péter hirdeti magát, akit már a sokadik alkalommal kaptak hazugságon. A hazugságok sorában egyúttal a legújabbat is felírhatjuk, hiszen minden eddigi nyilatkozata ellenére jól láthatóan nem csak vásárhelyi magánszemélyek támogatását fogadja el.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-04 17:22:22

- Mikor a televízióban édesapám először látott egy filmben játszani a két nagy kedvencével, Páger Antallal és Bulla Elmával, akkor hitte el, hogy én is színész vagyok - mondta mosolyogva vasárnap a Hagymaházban Gálffi László. A neves színművésznek ítélték oda a Páger Antal-színészdíjat, így 2018-ban az ő ujjára került Téni bácsi kedvenc pecsétgyűrűjének a mása.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-03 12:46:03

Ma már minden háztartásban van számítógép. Sokaknak a munkához is elengedhetetlen. Internetezünk, zenét hallgatunk, írunk, vagy épp e-könyvet olvasunk gépeken, okos eszközökön, esetleg kapcsolatot tartunk, játszunk. És ha valami baj történik a szerkezettel, úgy érezzük, el vagyunk vágva a világtól. De szerencsére Kis Tamás, a MIX PC Számítástechnikai Üzlet és Szerviz tulajdonosa mindig kész a segítségünkre sietni. Vele beszélgettünk a Családi magazinban.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-02 23:58:25

Makó legjobbjait díjazták a pénteki Makói Vállalkozói Esten a Grand Hotel Glorius Vigadóban. A Best of Makó pályázaton nyertes vállalkozások minőségi védjegyet kapnak, valamint média megjelenési lehetőséget fizet számukra az önkormányzat. A Rádió 7 és a promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetője, tulajdonosa, Égető Gyula, valamint a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke, Tóth István is jutalmazta a nyerteseket, valamit egy általuk létrehozott különdíj is gazdára talált az esten, melynek a fővédnöke Lázár János országgyűlési képviselő.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-02 17:00:45

Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken 17 órától Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Ennek során szavaztak arról is, hogy Hódmezővásárhely csatlakozzon a "Védjük meg településeinket, védjük meg Hazánkat!" felhíváshoz, amely ellenzi a migránsok betelepítését. Cikkünkben percről-percre követheti az eseményeket!

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-02 16:56:12

2018-ban is csatlakoztak a Székkutasiak a„Kultúrházak éjjel-nappal” országos programsorozathoz. A Székkutasi Olvasókör kézimunka szakkörének és Halasiné Dúzs Julianna amatőr festő és szobrász alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők a hétvégén, a Murgács Kálmán Művelődési Házban. Az érdeklődők dr Bodnár Károly vetítéssel egybekötött élménybeszámolóját is megtekinthették pénteken.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-02 16:17:10

A gépész ágazatot folyamatosan fejleszteni kell, s ezt nagyon jól tudják a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumban is. Ennek érdekében pénteken adták át a centrumhoz tartozó makói Návay iskola Bajza utcai épületében a 10 millió forintból kialakított új mérőlabort.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-02 12:08:36

A Galamb Emléknap volt Makón a Vállalkozók Évének nyitóeseménye. Pénteken a városban született világhírű mérnökről szólt szinte minden: több helyszínen is koszorúztak, kiállítás nyílt régi motorokból, felújított Ford T-modell járta az utcákat, a Hagymaházban pedig előadásokkal, filmvetítéssel várták az érdeklődőket.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-01 18:39:16

Didergő király, Rómeó és Júlia, középkori ajtókopogtatók - csak néhány azon témák közül, melyeket a makói bartókos gyerekek vetettek, pontosabban rajzoltak, festettek papírra. A makói iskola képzőművészeti tanszakán tanuló 68 kisdiák munkáiból nyílt csütörtökön kiállítás az intézmény aulájában.