Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2018-02-12 23:47:41

Kortárs Színházi Esték címmel mutatott be a hódmezővásárhelyi Bessenyei Színkör három, egyfelvonásos darabot hétfőn este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A filozofikus művek az élet-halál, az emberi kapcsolatok és a sors kérdéseit járták körül.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-12 23:14:29

Talán a hideg, vagy a hét első napja, esetleg a sok tanulnivaló lehetett az oka annak, hogy hétfőn késő délután csak egy-két ember korcsolyázott a hódmezővásárhelyi jégpályán. De aki ott volt, az annál lelkesebben és lendületesebben tudott haladni a csúszós felületen.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-12 22:35:55

Folytatódik Hegedűs Zoltán (FIDESZ-KDNP) választási fórumsorozata, amelynek hétfői állomása a Csúcsi Olvasókör volt. A Hódmezővásárhelyt érintő fejlesztéseknek hála, ez a városrész is jelentős átalakulás előtt áll, ugyanis az Északi elkerülő a forgalom java részét leveszi, például a Jókai utcáról is. Az eseményen részt vett Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, Fekete Ferenc, önkormányzati képviselő, Grezsa István önkormányzati képviselő, valamint Cseri Tamás önkormányzati képviselő is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-12 22:04:58

Mondják, hogy a szem a lélek tükre. Azonban szemünk a korunkról is árulkodhat, nem csak érzelmeinkről. Előbb vagy utóbb mindenki megtapasztalja, hogy a szem alkalmazkodó képessége az idő múlásával romlik, és egyre nehezebben megy a fókuszváltás a különböző távolságokra. Megoldás lehet a multifokális lencse. Erről beszélgettünk Épkézláb című magazinunkban Zomboriné Móritz Margittal, a Móritz Optika diplomás optometristájával.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-12 12:39:05

Hamarosan lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje. A Mezőgazdasági Karon három alapképzési, egy mesterszakra, és két felsőoktatási szakképzésre lehetett jelentkezni. Ennek részleteiről, valamint a kar Új Nemzeti Kiválósági Programjáról és gyakorlati lehetőségekről beszélgettünk dr. Horváth József dékánnal, valamint Jusztin Ágnessel és Masa Nórával, kiválósági ösztöndíjas hallgatókkal hétfőn, a Rádió 7 Napraforgó Plusz című műsorában.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-12 12:28:40

A rendkívül sikeres költségvetésnek hála 2018-ban nem csak karácsonykor, hanem húsvétkor is 10 ezer forint értékű Erzsébet utalvánnyal köszöni meg az önkormányzat a 62 éven felüli hódmezővásárhelyi lakosok számára a múltban végzett munkájukat.A témával kapcsolatban hétfőn tartott sajtótájékoztatót Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, valamint Kószó Péter alpolgármester.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-11 16:26:24

Annyira megtetszett a Forgatós Táncegyüttes tavaly karácsonyi műsora a csíkszeredaiaknak, hogy elhívták magukhoz a makóiakat. A két város már régóta testvértelepülési kapcsolatot ápol egymással. A Maros-partiak ifjúsági csoportja több napot eltölt Erdélyben, így a fellépések mellett jut majd idő a kikapcsolódásra is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-11 09:06:13

Lehet elmerengeni a véletlenen, és azon, hogy az 1, 2, 3, 4, 5 számsornak ugyanakkora esélye van a lottósorsoláskor, mint bármely más számsornak, de van, mikor mégis meglepődünk. Ezen a héten ismét öreg számokat húztak ki az ötöslottó sorsoláson, és egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy nem volt telitalálat.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-10 22:04:29

Leendő mezőgazdasági gépészek, gépésztechnikusok, informatikai rendszergazdák, kertészek, illetve dísznövénykertészek kapták meg a kis szalagjukat szombaton este a makói sportcsarnokban. A Galamb iskola igazagtója, Horváth Zoltán elmondta: ha a sajátját is beleszámítja, akkor ez a 22. szalagtűzője ebben az intézményben.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-10 13:25:29

Mostanában kezd egyre inkább valódi rangot kapni a Valentin nap, mint a szerelem, a szerelmesek ünnepe. Ilyenkor szívesen adunk virágot szívünk választottjának - erről beszélgettünk a Családi magazinban, Czeglédi Margittal, a Margó Virág- és Ajándékbolt tulajdonosával.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-10 13:03:20

97. születésnapját ünnepelte Hódmezővásárhelyen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, szombaton. A szervezet fő célja, hogy a humanitárius értékek mentén, igazi értékteremtő közösséget teremtsenek, életképet adjanak a fiatalok számára.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-10 00:09:24

Március 29-én adják át az Északi elkerülő utat Hódmezővásárhelyen. A Kopáncsnál található körhíd, amely a 47-essel köti össze az elkerülőt az egyik leglátványosabb eleme a projektnek. 6 darab, egyenként 40 tonnával megpakolt kamionnal álltak rá pénteken délután a hídra, hogy lemérjék, bírja-e a terhelést. A sajtónyilvános eseményen beszédet mondott Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, valamint a város képviselő-testülete.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-09 22:44:39

10 ezer forintnyi Erzsébet utalvánnyal jutalmazza a város a nyugdíjas korhatárt betöltött lakosokat Hódmezővásárhelyen. Hegedűs Zoltán alpolgármester, a FIDESZ-KDNP jelöltje pénteki választási fórumán tájékoztatott: megkezdte a posta a kiszállítást. A Kertvárosi Olvasókörben tartott eseményen részt vett Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Kószó Péter alpolgármester, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, valamint Cseri Tamás önkormányzati képviselő is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-09 13:16:25

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás nem csupán a helyieket, hanem a makóiakat is foglalkoztatja. Czirbus Gábor, a Fidesz makói alapszervezetének elnöke pénteken többek között azért hívott össze sajtótájékoztatót, mert elmondása szerint az egyik, magát függetlennek mondó vásárhelyi jelölt kampányában az MSZP makói irodájának vezetője is részt vett.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-09 08:00:25

A statisztikák alapján Hódmezővásárhely nyugodt és biztonságos város - hangsúlyozta dr. Piros Attila, a Csongrád Megye Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya, dandártábornok a pénteki közgyűlésen. A dandártábornok dr. Harkai István rendőralezredes, 2017. évi, közbiztonságról szóló beszámolóját egészítette ki ezzel a gondolattal. Cikkünkben percről-percre követheti a közgylés történéseit!

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 23:50:27

A pénteki közgyűlésen fogja megtartani a rendőrség a 2017-es évről való beszámolóját amivel kapcsolatban Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere a csütörtökön tartott választási fórumon az Újvárosi Olvasókörben elmondta: az adatok alapján Hódmezővásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú város. Az eseményen részt vett Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő is, aki beszámolt arról, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök szerint miért érdemes a FIDESZ-KDNP jelöltjére szavazni február 25-én.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 20:23:00

Természetesen várják a makóiak a milliárdos fejlesztéseket, beruházásokat. Azért még mindig az áll az első helyen, hogy száraz lábbal el tudnak-e jutni az otthunokból a központba, illetve porfelhőt húz-e vagy sem maga után a kocsi az utcájukban? Így az út- és a járdaépítések kerültek előtérbe csütörtök este dr. Hadik György települési képviselő lakossági fórumán.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 19:24:32

Út- és kerékpárút, valamint tornacsarnok építése, polgármesteri hivatal bővítése, könyvtár rendbetétele, két sportpálya kialakítása - szinte sorolni is nehéz, olyan látványosan fejlődik Maroslele. A csütörtök esti falugyűlésen leginkább a fejlesztések foglalkoztatták a jelenlévőket.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 19:06:52

"Könyves sors-Magyar sors" címmel szervezett a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület megemlékező estet a Püski házaspár életéről és munkásságáról. A Püski Kiadó alapítójáról, és társáról szóló esemény során az életrajzi adatok mellett felolvasások színesítették a kulturális programot.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 15:50:21

10. alkalommal rendezték meg a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny járási fordulóját Hódmezővásárhelyen, a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában csütörtökön délután. A felső tagozatosok részére hirdetett megmérettetésen idén 22 diák bizonyíthatta be tudását.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 14:52:16

A tervek szerint február 19-étől fogadja ismét a betegeket a makói újvárosi orvosi rendelő. Az önkormányzat jóvoltából a Justh Gyula utcai létesítmény kívül-belül teljesen megújult. A közel 40 esztendős épületre összesen 33,2 millió forintot költött a város.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 13:39:06

Egy 130 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően külsőleg teljesen megújulhatott a Hagymaház. A makói makoveczi örökség legidősebb épülete már nagyon rossz állapotban volt, így ráfért ez a beruázás. Érdekesség, hogy a február 26-ai ünnepélyes átadón közreműködő zenekarok egyikben játszik a létesítmény egykori tervezőjének, Makovecz Imrének a fia is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 12:44:44

- A kormánynak újabb 950 millió forinttal kell hozzájárulnia ahhoz, hogy a makói kistérségben megfelelő legyen az ivóvíz minősége - emelte ki csütörtökön a Maros-parti városban Lázár János. A miniszter hozzátette: még 2014 előtt 3,8 milliárdból sem sikerült ezt a problémát megoldani, a politikus szerint ez a projekt az előző városvezetés legdurvább hagyatéka.