Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2018-02-01 16:33:46

- Magyarnak születtünk, így nem lehet kérdés az, hogy letesszük vagy sem az állampolgársági esküt! - fejtette ki csütörtökön a makói városháza dísztermében Kopacz Erzsébet. A székelyföldi asszony volt azon huszonhármak egyike, akik Czirbus Gábor alpolgármestertől átvehették az ezt igazoló dokumentumot.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-01 15:56:20

10 éve hozták létre az Egészséges Vásárhely Programot, melynek célja a betegségek szűrése, felmérése a lakosság körében, valamint az egészséges életmódra való ösztönzés. Az EVP az elmúlt évek alatt a hazai népegészségügy modellértékű programjává vált, ami már a határon túl is talált követőkre. A részletekről Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere, Kallai Árpád, a kórház főigazgatója, valamint Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP programigazgatója csütörtökön tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-01 13:44:50

Támogatja a kezdő vállalkozásokat a NAV, amely egy több részből álló program. Többek között ennek részleteiről beszélgettünk dr. Szűcs Edittel, a NAV Csongrád Megyei Adó-és Vámigazgatóságának ügyfélkapcsolati főosztályvezetőjével és Híres-Pestuka Gabriellával, a NAV Csongrád Megyei Adó-és Vámigazgatóságának ügyfélkapcsolati osztályvezetőjével a Rádió 7 csütörtöki Napraforgó műsorában.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-01 00:03:28

Választási fórumot tartott Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester Hódmezővásárhelyen, a Szabadság olvasókörben szerdán. Lázár János, aki a szerdai kormányülésről tért vissza a városba, több fontos információról is beszámolt.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-31 14:01:49

Már csak két hét, és itt a Valentin nap! Ilyenkor a legközkedveltebb ajándék a virág, legyen szó szálasról, cserepesről, vagy virágdobozról. A Rádió 7 Női magazinjában Koncseg Nórával, a Hódmezővásárhelyen található Orchid-Díva Virágüzlet vezetőjével és Nagy Ildikó virágkötővel arról beszélgettünk, mivel lepjük meg kedvesünket a szerelmesek napján.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-30 14:01:17

Megújulnak Hódmezővásárhelyen, a Dobó, Bibó és a Janáky utcákban található szociális bérlakások, valamint az Észak utcai óvoda mögött, egy új közösségi központ létrehozása is tervben van. A részletekről Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Fekete Ferenc önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó munkatársait kedden.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-30 13:34:17

Az idén több fejlesztést is terveznek Kiszomboron, s az egyik ezek közül a főtéri játszótér bővítése olyan elemekkel, melyeket felnőttek is használhatnak - hangzott el a keddi testületi ülésen. Emellett növelni kívánják a Vályogos-tó turisztikai értékét, de új helyre kerülne a bölcsőde is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-29 23:15:46

Aki egyszer megváltotta, annak a sírja tiszteletben tartandó – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Tarjáni olvasókörben tartott lakossági fórumon hétfőn. A rendezvényen részt vett Hegedűs Zoltán alpolgármester, a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje, valamint Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-29 22:34:49

A szürke hétköznapokban, a rohanásban, egyre kevesebb időnk jut a valóban fontos dolgokra, sokszor úgy érezhetjük, hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás. Ha szeretnénk megtanulni fókuszálni az erőinket, ha szeretnénk egyensúlyba kerülni, az egyik legjobb segítségünk a jóga lehet. Erről a mozgásformáról, életmódról beszélgettünk Épkézláb című magazinunkban Muladi Annamáriával, a Natural Szépség és Egészségház tulajdonosával.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-29 18:53:22

Az idei esztendőben 150 millió forintból gazdálkodhat a nagylaki önkormányzat. A hétfői testületi ülésen elhangzott. a két legnagyobb beruházás 2018-ban a községben a Maros utca leaszfaltozása, illetve a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése lesz.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-29 18:09:25

Idén január elsejétől kezdve minden apátfalvi újszülött és családja 40-40 ezer forint készpénzt kap az önkormányzattól - döntöttek hétfőn a képviselők. A testületi ülésen részt vett Ádók János is, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke jó hírt is hozott: két TOP-os pályázaton is nyertek az apátfalviak.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-29 11:14:27

Két új szakot is indít a Mezőgazdasági Kar 2018-ban, így összesen három alapképzési szak, egy mesterszak és két felsőoktatási szakképzési szak várja a leendő hallgatókat. Ennek részleteiről és a jelentkezés legfontosabb tudnivalóiról beszélgettünk dr. Komarek Leventével, a kar oktatási-és közkapcsolati dékánhelyettesével, valamint Antalicz Zoltánnéval, tanulmányi előadóval a hétfői Napraforgó magazinban.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-28 08:34:59

Ha szeretnénk sikeresek lenni, és sokra vinni ebben az életben, bizony, keményen kell dolgoznunk. Fortunával azonban mindenképp ajánlott jóban lenni. Egy kis szerencse ugyanis megoldhatja minden gondunkat. Például ha ötösünk lenne a lottón…

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-27 20:12:46

Nem egyszerű feladatra vállalkozott Varga Szilárd. A mindössze 10 éves fiúcska Carlos Santana egyik ismert dallamát játszotta el, ráadásul nem a híres rockzenész hangszerén, vagyis giráton, hanem szaxofonon. Ezt is meghallgathatta többek között a közönség szombaton az apátfalvi Borbély András Band újévi koncertjén.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-27 17:07:20

Félegyháziak, köröstarcsaiak, csabaiak és nagyszentmiklósiak is egyet értettek abban, hogy ilyen kis településen, mint Apátfalva ritkán lehet látni ilyen modern és hatalmas tornacsarnokot. A község új sportlétesítménye adott otthont szombaton egy felkészülési kézilabda tornának.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-27 12:48:57

Hajlamosak vagyunk elmenni a csodák mellett, mert természetesnek, megszokottnak vesszük őket. Pedig a csodák körülvesznek bennünket. Itt van például a víz. Rengeteget hallhatunk manapság arról, milyen nagy szüksége van rá a szervezetünknek. Ha fáj a fejünk, ha nehezen koncentrálunk, ha fogyni szeretnénk: igyunk vizet! A víz igazi csoda. A csodák csodája pedig a PI víz - erről beszélgettünk Kispál Lászlóval, Az Élet Forrása Biocentrum tulajdonosával.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-26 21:26:29

Taps és nevetés volt a jutalma a Pódium Színpad tagjainak péntek este az apátfalvi faluházban. A társulat Gárdonyi Géza: A bor című falusi történetét mutatta be. Az apatfalvi amatőr színjátszók ezzel a darabbal képviselik Csongrád megyét a III. Pajtaszínház Szemlén, melynek szombaton és vasárnap a budapesti Nemzeti Színház ad otthont.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-26 20:16:01

- Valódi baráti kör alakult ki az elmúlt tíz esztendő alatt - fogalmazott péntek este Karsai Ildikó grafikusművész a makói Glorius Vigadóban. Itt tartották ugyanis jubileumi összejövetelüket a Natura Marosmenti Művésztelep résztvevői , mely kapcsán bemutatták az elkészült katalógusukat is.