Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 19:39:25

Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek! - a szlogenje évek óta Makón a szépkorúak batyus báljának. Pénteken senki se érkezett üres kézzel a sportcsarnokban tartott vidám mulatságra, süteményekkel, szendvicsekkel megrakott tálcákkal, italokkal teli kosarakkal jöttek a vendégek. Farkas Éva Erzsébet polgármester is megajándékozta a nyugdíjas klubokat, pálinkát, gyümölcsöt és C-vtiamint kaptak tőle.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 18:45:21

Pókember, ninja, Batman és pillangók is eljöttek pénteken a már hagyományosnak mondható makói roma farsangra. Annak a gyerkőcnek sem kellett elkeserednie, aki nem bújt jelmezbe, hiszen a helyszínen szakavatott kezek segítettek nekik az álarcok elkészítésében.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 16:26:05

Farsangoztak a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola diákjai. A fiatalok, rendkívül kreatív jelmezeket mutattak be a szülők, diáktársaik és a zsűri számára, a Murgács Kálmán Művelődési Központban, pénteken délután. A szervezők kézműves foglalkozásokkal és rengeteg meglepetéssel készültek a gyermekek számára, majd a mulattságot a Vackor zenekar interaktív koncertje zárta.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 16:20:41

Sajtótájékoztató keretében, személyesen fejezte ki pénteken a FIDESZ-KDNP, hogy a február 25-i időközi polgármester választáson mindannyian Hegedűs Zoltán mellett állnak, mert ő az az ember, aki biztosítja a város nyugodt fejlődését, és megválasztásával abban a mederben folytatódhat az út, amelyen Hódmezővásárhely 2014-ben, Almási István vezetésével elindult.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 15:43:34

Zajlik a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola energetikai korszerűsítése. Az intézmény, Bajcsy Zsilinszky utca felőli része, kívülről, már teljesen átalakult és az intézmény további részein is gőzerővel folynak a munkálatok. Az iskolát azonban nem csak kívülről, belülről is fel szeretnék újítani, sőt a Modern Városok Program keretein belül bővíteni is szeretnék. A beruházás részleteiről Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, pénteken tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 10:00:09

Pénteken 10 órától országgyűlési képviselői fogadóórát tartott a Rádió 7 Napraforgó műsorában Lázár János, Csongrád megye 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ennek során szó esett a választási körzetében lévő településekkel kapcsolatos fejlesztésekről, és arról, merre tartanak ezek a városok és települések. Kiemelten szó esett a munkanélküliség csökkenéséről, és számos hallgatói kérdés is megválaszolásra került. Emellett az országgyűlési képviselő kifejtette véleményét a február 25-i időközi polgármester választással kapcsolatban is. Cikkünkben percről percre követheti a fogadóóra részleteit, történéseit!

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-22 20:23:21

Ha a máltai szeretetszolgálatról hallunk, elsőként az adományozás jut az eszünkbe. A szervezet makói csoportja ennél sokkal többet tesz, péládul ápolja a kapcsolatokat a határon túli magyarsággal. A szerb és a román határ közelsége miatt sűrűn is találkozhatnak egymással. Csütörtök este a makói könyvtárban került sor egy összejövetelre.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-22 18:53:59

- A 25 centi vastagon megerősített kapubejárómat nem engedem elbontatni! - szögezte le határozottan a csütörtök esti makói lakossági fórumon az egyik felszólaló. Hamarosan indul a Hódmezővásárhelyt Makóval összekötő kerékpárút építése, s ennek a makói szakaszát kifogásolták többen is. A kivitelező képviselője is jelen volt a fórumon, s elmondta: egyéni egyeztetésekre is hajlandóak.,

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-22 12:13:10

Vajon miért kerülhetett a sírba a férfi koponyája helyére egy kecske feje, illetve mire is lehetett használni egy több mint 12 kilós bronztekerecset? - ha kíváncsi rá, akkor keresse fel a makói József Attila Múzeumot. A miskolci Hermann Ottó Múzeum csütörtökön nyílt vándorkiállítása az időszámításunk előtt 2300 és 900 közötti bronzkori ember mindennapjait szemlélteti.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-22 11:45:52

Lehetőségünk volt exkluzív interjút készíteni a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselőjével, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel: Lázár Jánossal. Egy kávé mellett beszélgettünk vele országos és helyi politikáról, valamint a lakossággal való személyes kommunikáció és a helyi média napjainkra felértékelődött szerepéről is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-21 19:54:45

Két makói civil egyesület, a MENYUKE és a Nefelejcs Népdalkör vezetői is sorszámot húztak Farkas Éva Erzsébet szerdai polgármesteri fogadóórájára. A programjuk támogatása érdekében keresték fel a városvezetőt, aki segíteni is fog. Emellett szó volt még a fogadóórán a honvédi rehabilitáció kapcsán a bérlakások felújításáról, de új munkahelyek teremtéséről is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-21 18:49:24

A cím indítója többször is elhangzott a szerda esti makói lakossági fórumon, méghozzá a mindig előkerülő járdaépítések kapcsán. Farkas Éva Erzsébet polgármester tréfásan meg is jegyezte: hamarosan makói szlogen válik belőle. Stílszerűen: a gyaloglókon kívül a fórumozók rácuppantak még a szabálytalanul parkoló kocsikra, a nyesésre váró fákra és a törött csatornafedőkre.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-20 22:40:13

Választási fórumot tartott Hegedűs Zoltán a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje a Kökénydombi Csárdában, Öreg-Kishomokon, kedden. Az eseményen beszédet mondott Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Havasi Katalin, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke, Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő, Cseri Tamás, önkormányzati képviselő, Grezsa István, önkormányzati képviselő, valamint Kovács László önkormányzati képviselő is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-20 18:48:44

Illegális szemetelés, gyerekek számára veszélyes zebra, játszótéren alvó hajléktalan - többek között ezek miatt szólaltak fel kedd este a makói lakossági fórumon a jelenlévők. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János képviselő válaszolt a kérdésekre. A körzet legjelentősebb fejlesztéséről, az új Kálvin utcai rendelő építéséről is szó esett.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-20 14:26:50

Nem csupán megújul, hanem több hellyel is bővül a makói kórház Béke téri parkolója - ezt kedden a helyszínen jelentette be dr. Nagy Jenő igazgató és Weszelyné Véghseő Henriett Mária települési képviselő. A Húsvétra elkészülő beruházást követően átalakítják az egészségügyi intézmény körül parkolási rendet is.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-20 13:44:54

A Csongrád Megyei Önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében 100 %-os támogatási intenzitású, 57 millió forintos összegű támogatást nyert, a projekt 2017. december 1-jével megkezdődött. Többek között ennek részleteiről, valamint a 2018. évi költségvetés megalkotásáról beszélgettünk Kakas Bélával, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével, és dr. Kovács Beátával, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnökével a Rádió 7 keddi Napraforgó magazinjában.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-19 21:25:07

- hangsúlyozta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhely Városi Szervezetének Gazdasági fórummal egybekötött beszámoló ülésén a hétfőn. Az eseményen részt vett Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, Nemesi Pál, megyei gazdasági önkormányzatunk elnöke, valamint Hajdú József, a városi szervezet elnöke.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-19 13:32:43

Hódmezővásárhelyre látogatott hétfőn Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. A városvezetőkkel Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere egyeztetett többek között a Modern Városok Programról.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-19 10:12:41

A közmunkások dolga jóval több lehet, mint a közterületek tisztán tartása, ha ezt felismerik az önkormányzatok. Az apátfalviak ezt nagyon jól tudják, mert esztendőről esztendőre sikeresebben foglalkoztatják a közmunkásokat az értékteremtésben. Többek között varrodában, asztalos műhelyben, gazdaságban, brikettgyártásban dolgoznak.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-19 09:47:00

Idén február 3-án immár 20. alkalommal rendezték meg az Orvosbált Hódmezővásárhelyen,amelynek bevételeiből a terhesgondozást fogják fejleszteni. Az összegyűlt adományokkal kapcsolatban dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója, és dr. Pálinkás Attila, az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely Lakosságáért Alapítvány kuratóriumi elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit hétfőn az intézményben.