Promenád
Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-05 16:04:03

Tősgyökeres hódmezővásárhelyiként hódítja meg Amerika szépségiparát Asztalos Krisztina, akinek legutóbbi munkáját beválogatták a legjobbak közé az IMATS 2018-on, Los Angelesben. Krisztinával a szakmájáról és a munkáiról beszélgettünk, illetve arról, hogy miért tér vissza minden egyes amerikai útja után szülővárosába, Hódmezővásárhelyre.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-05 16:01:27

Hegedűs Zoltán alpolgármester javaslatot tett a hódmezővásárhelyi vállalkozások építmény adója mértékének a csökkentésére. A javaslat úgy szól, hogy az a vállalkozás, amely a megspórolt adót a dolgozók bérfejlesztésére fordítja, az kapja meg az építményadó kedvezményt.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-05 14:27:31

A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium valódi csodákat rejt: fizikaszertára immár több mint másfél évszázados múltra tekint vissza, eszközeinek egy része már a kiegyezés időszakában is szolgálta az intézményt.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 13:00:26

Egy ember súlyosan megsérült a Bács-Kiskun megyei Csólyospáloson, amikor egy teherautó és egy személyautó összeütközött. A Suzukit vezető 50 év körüli budapesti nő információink szerint fékezés nélkül hajtott fel a főútra, és összeütközött a Kiskunmajsa irányából érkező pótkocsis teherautóval.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 11:53:00

Epilepsziás betegek számára fejlesztenek agyi defibrillátort a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, az eszköz a nagyon közeli jövőben képes lesz automatikusan leállítani a rohamokat a páciensekben - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 11:27:27

Február 3-án, szombaton rendezik meg először a Szegedi Népviseletes Bált az Alsóvárosi Kultúrházban. A talpalávalót a Juhász Zenekar szolgáltatja, de megszólalnak mellette a Mentés Másként Zenekar, a Nyenyere Egylet, illetve Czuczor Mátyás és barátai is, vendégelőadóként közreműködik a Délikert-Möndörgő Néptáncegyüttes.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 10:30:40

Péntektől kezdődően a hétvégére újra az évszaknak megfelelő, télies idő várható. A csapadékos idő mellett a hőmérséklet csökkenésével egyre több helyen várható nagyobb víztartalmú, jelentősebb mennyiségű, úgynevezett tapadó hó. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással várhatóan érintett területeken valamennyi hóeltakarító eszközét készültségbe helyezte, a szükséges beavatkozásokat megerősített irányító személyzettel látja el. Az autósokat arra kérik a szakemberek, hogy a következő napokban fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 09:27:07

Igen jelentős mértékben érinti az elhízás és a túlsúly is Magyarországot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb felmérése alapján. Az M1 Kosár című műsorában tovább árnyalták a helyzetet: a jelentés szerint minden ötödik magyar gyerek elhízott vagy túlsúlyos. Ezzel a problémával azért fontos már gyermekkorban foglalkozni, mert jelentős rizikófaktornak számít a későbbi, krónikus betegségek miatt.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 07:06:51

Két személygépkocsi karambolozott a Mártély és Hódmezővásárhely közötti úton, a Temetővel szemben. A balesethez a hódmezővásárhelyi hivatásos és a mártélyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az elsődleges információk szerint az eset során három ember megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállítják. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 06:25:47

Az elmúlt hetek rossz szereplése ellenére a győzelemért hajt majd a Kosársuli szombaton 18:30-tól a Vasas ellen a Hódtói Sportcsarnokban. Az NBI B-s bajnoki annak ellenére ígérkezik izgalmasnak, hogy a két gárda között 8 hely van a tabellán, ráadásul a fővárosiak javára. A mérkőzés előtt a hazaiak egy jelenlegi és egy korábbi spílerét kérdeztük.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 06:17:28

A negyedik ipari forradalom és a gyors változások miatt egyre több kihívást hozó gazdasági élet állt a a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network Szeged Gazdasági Évnyitójának középpontjában. A gazdasági önkormányzat szegedi székházában tartott eseményen a nyitóelőadásokat követően a megyei húzóágazatokban dolgozó vezetők is megosztották gondolataikat arról, hogyan is kell kinéznie egy modern és sikeres vállalkozásnak a következő években.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 05:57:59

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte főleg a nyugati, északnyugati tájakon, később egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. Délen zivatar, ÉNy-on délutántól havas eső, hó is lehet. ÉNy-on mindössze 2 fok körül, máshol 5 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Délelőtt a DNy-i, délután az ÉNy-i szél erősödhet meg. Kettős fronthatás érvényesül.