Promenád
Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-24 06:24:38

A Közös Agrárpolitika keretébe tartozó közvetlen kifizetésekre vonatkozó szabályok egyszerűsítése érdekében az Európai Bizottság módosította az ezeket részletező 639/2014/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendeletet. Ezen belül általános növényvédőszer-használati tilalmat rendelt el a parlagon, az ökológiai másodvetésben, az erdőszélek menti hektársávokon, és a nitrogén-megkötő növények esetében.A korlátozás 2018. január 1-jén lép hatályba.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-23 14:43:23

Dr. Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője, augusztus 20.-a alkalmából vehette át a Csongrád megye közigazgatásáért díjat, mely egy igazán rangos kitüntetésnek számít a szakmán belül. A díj tulajdonosa elmondta, hogy erővel és egészséggel, valamint sok kitartással és empátiával lehetett az övé ez a rangos elismerés.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-23 14:17:31

Hamarosan vége a nyárnak, és szeptemberben kezdetét veszi az iskola. Erre nem árt felkészülni a szülőknek, ugyanis sok veszély leselkedik a gyermekekre, és a kiadások is hatalmas összegekre rúghatnak, ha nem figyelünk. Ebben a témában adott tanácsot Varró Katalin, a Generali Biztosító főtanácsadója.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-23 12:35:28

A bal agyfélteke lecsendesítése, és a jobb agyfélteke felélesztése a feladat leegyszerűsítve egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Ha közelebbről megnézzük ez azonban sokkal több. Egy olyan személetet ad, olyan tudást, melyet, ha magunkévá teszünk, könnyebb lehet az életünk. Lehet ez azért, mert olyan dolgokra lehetünk általa nyitottak, melyek mellett akár el is sétálhatunk. Egy gyerekeknek szóló tanfolyamon jártunk Hódmezővásárhelyen, amelynek jelmondata ez: itt mindenki a barátom!

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-22 09:31:54

Idén is elindította mesterképzéseit a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat képzésén idén 72 szakember vesz részt. Ők jelenleg a szakmai képzéseknél tartanak, és ha sikeresen teljesítik a vizsgáikat, akkor novemberben vehetik át mesterlevelüket.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-22 09:03:52

A termékek jelölésében és a védjegyek piacán is rendet tenne az agrártárca annak a húszpontos akciótervnek a részeként, amelynek célja az élelmiszerek minőségének javítása és a vásárlói tudatosság növelése - nyilatkozta a Magyar Időknek Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-22 08:22:44

A COPERNICUS program a Föld felszínének monitorozását tűzte ki célul, és összegyűjtött adatait ingyenesen teszi elérhetővé a felhasználók számára. A program két részterületének adatait a BFKH FTFF, a FÖMI jogutódja próbálja még könnyebben, előfeldolgozott formában szolgáltatni a hazai felhasználóknak, melyhez első lépésként létrehozták a mindenki által ingyenesen használható webes böngészőt.A 6 éves ciklusokban frissülő CORINE felszínborítás adatok legutóbbi referenciaéve 2012 volt és a friss adatok feltöltése 2018-ig tart. Földjeinkről így könnyen szerezhetünk újabb és újabb információkat.