Promenád
Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-10 21:24:12

A miniszter tovább folytatta választási utcafórumait pénteken. Előbb, Magyarcsanádon Farkas Jánost, majd Apátfalván Szekeres Ferencet és csapatát ajánlotta a helyiek figyelmébe. A miniszter hangsúlyozta, olyan polgármestert kell választani október 12-én, aki képes változást teremteni, mert akkor négy, eredményekben és fejlődésben gazdag év áll a két település előtt. A fórumon kisebb vita keletkezett a jelenlegi önkormányzat által rendezett szombati vacsora miatt… Bővebben!

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-10 12:53:44

Pénteken adták át a dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban megépült Makói Kistérség Egészségfejlesztési Irodát és Prevenciós Rendelőt. A szalagot dr. Nagy Jenő, kórház igazgató, dr. Kallai Árpád, főigazgató és Gyurisné Pethő Zsuzsanna projektmenedzser vágta át. A projekt 125 millió forintból valósul meg, melynek keretében az iroda kialakítása mellett szűréseket rendeznek a városban, valamint a térség településein.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-09 21:24:04

„Az a polgármester felelőssége, hogy ha 20 év után még van sáros utca” – hangsúlyozta csütörtöki makói lakossági fórumán Lázár János. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint 20 év után már nem lehet mentegetőzni, nem lehet azt mondani, hogy nem volt idő a cselekvésre. Ennyi idő után nem szégyen abbahagyni, s átadni a helyet egy fiatalnak.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-09 13:03:29

„A finiséhez érkezett a Kakasszéki Gyógyintézet felújítása” – mondta dr. Kallai Árpád. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója, aki a csütörtöki bejárás során a 407 milliós fejlesztést mutatta be Almási István polgármesternek. A beruházás során 19 ágyas nappali kórház került kialakításra, amely várhatóan jövő év elején kezdi meg működését.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-08 21:25:02

„A kormány támogatja egy új óvoda megépítését Mártélyon” – mondta a településen megtartott lakossági fórumon Lázár János, aki Borsos József, polgármesterjelöltnek kampányolt szerdán. Kiderült, a következő időszakban lesz forrás a Mártély Hódmezővásárhely közötti út felújítására is.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-08 19:53:36

Óföldeák jelenlegi polgármestere október 13-án reggel már egy kicsivel arrébb kezdené a napot, ugyanis Földeákon méretteti meg magát. A politikus szerdán délután a Lázár Jánossal tartott lakossági fórumot, melyen hangsúlyozta, látható lenne a településen. A miniszter szerint változásra van szükség Földeákon, ahol nem mehetnek tovább úgy a dolgok, ahogy mentek.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-08 13:32:51

Újjáépült a raktár, megújult a szárító, de egy új szárítót is üzembe helyeztek – derült ki a szerdai ünnepélyes átadón. A Herbária Zrt. telephelyén Partnerségi megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium, a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-07 21:09:34

„Makónak olyan polgármesterre lenne szüksége, aki kulturális értelemben felébreszti a várost Csipkerózsika-álmából” – mondta Lázár János a Makói Polgári Szalon által rendezett kedd esti beszélgetésen. Az est folyamán kiderült, hogy a meghívott Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere ősei révén félig makói, félig vásárhelyi, így Makónak Lázár mellett van egy másik képviselője is.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-07 17:04:54

Orbán Viktor kedden, Makón tett látogatást. A miniszterelnök a Csanád vezér téren mondott beszédet, de előtte exkluzív interjút adott a promenad.hu-nak. A politikus a makói Fideszes jelölt programját telitalálatnak nevezte, s biztosította Farkas Évát, illetve a makóiakat, hogy mögöttük áll. Az interjúban a Makovecz-hagyaték ápolásáról is szó esik, de az is kiderül, hogy a mit vár a pénteki románok elleni Eb selejtezőtől.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-07 15:10:32

„Az Új Korszak! A makóiak programja! egy jó program. Kicsit sokat kóstál, de ha van bizalom, akkor a következő öt évben ezt a programot meg fogjuk valósítani”- mondta Orbán Viktor, miniszterelnök keddi makói látogatása során. A lakossági fórumon több mint ezer előtt hangsúlyozta, egy jó együttműködéssel a város visszanyerheti régi fényét.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-07 10:24:26

A mindszenti strand felé sétáló most igazán látványos átváltozást vehet szemügyre, hiszen az a vízpart, amely eddig 70 fokos szögben, meredeken haladt bele a Tiszába, a nagyrév felőli oldalán már csupán 30-40 fokban, lankásan várja a jövő szezont és a strandolókat. Pár napon belül az egész terület felfrissül és strandoló-barát lesz. Idáig azonban hosszú út vezetett.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-06 20:59:21

A kormány 2,8 milliárd forintot különített el a rossz állapotban lévő földeáki és maroslelei út felújítására – mondta az óföldeákiaknak a hétfői lakossági fórumon Lázár János, aki Simonné Sinkó Erika, független polgármesterjelöltet ajánlotta a helyiek figyelmébe. A hölgy megválasztása esetén társadalmi polgármesterként dolgozna – derült ki.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-04 19:59:36

Nem egy szokványos lakossági fórumot tartott szombaton délután Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter Hódmezővásárhelyen, hiszen volt, aki a Klauzál utcai kútba „dobott” egy hátast, de puszit is kapott a politikus. A választásokról is szó esett, hiszen a miniszter szerint Susánnak csak előnyére válhat, hogy ha Bálint Gabriella lesz a körzet képviselője.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-04 15:08:17

25 millió forintból utak újultak meg Királyhegyesen, amit a szombati falunapon adtak át a helyieknek. A nemzeti színű szalagot Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő és Horváth Lajos, polgármester vágta el. A politikus köszöntőjében kijelentette, a következő években is áll a királyhegyesiek rendelkezésére.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-03 21:23:38

Mindszenten már hagyomány, hogy az önkormányzati választások előtt lehetőséget kapnak a polgármester és a képviselőjelöltek, hogy bemutatkozzanak a város lakossága előtt. Pénteken este a helyi kulturális központban mindhárom polgármesterjelölt, s valamennyi képviselőjelölt használta ki az alkalmat az október 12-i ikszelés előtt.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-03 09:49:45

A napokban kezdődött és valószínűleg több hétig is eltarthat az a száradékolási munka, amelyet a Mindszent közterületein található platán, gesztenye és egyéb fákon végeznek szakemberek. Az összegűjtött ágakat és fákat az intézmények fűtésére használják majd.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-02 21:37:50

„Soha nem volt még arra példa, hogy ilyen jó szövetségese legyen a kormány a városnak” – mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, a csütörtök este Tabánban tartott lakossági fórumon. A politikus Almási István polgármester mellett a 3-as körzet képviselőjét, dr. Kovács Lászlót ajánlotta a választók figyelmébe.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-02 20:12:42

Megújult a vásárhelyi Somogyi utca, amely teljes hosszában új aszfaltszőnyeget kapott. Az ünnepélyes szalagátvágásra csütörtökön került sor. Az ingatlanok előtti járdaszakaszok hamarosan megújulnak – hangzott el az útavatón. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, reméli, hogy az új út az ott élőket fogja szolgálni és nem a forgalmat növeli majd a jövőben.

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-10-02 11:09:20

Többszáz milliós beruházások vannak folyamatban és valósultak már meg a Csongrád Megyei Egészségellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében, de a kakasszáki gyógyintézet felújítása is szóba került a Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában. Délelőtt, Égető Gyula, műsorvezető beszélgetett dr. Kallai Árpád főigazgatóval és dr. Nagy Jenő, igazgatóval.