Promenád
Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-05 14:27:31

A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium valódi csodákat rejt: fizikaszertára immár több mint másfél évszázados múltra tekint vissza, eszközeinek egy része már a kiegyezés időszakában is szolgálta az intézményt.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-03 06:13:39

Borult időre számíthatunk DNy felől egyre többfelé csapadékkal: a Dunántúlon, Pest megye magasabban fekvő tájain és az Északi-középhegységben havas eső, havazás várható; míg máshol inkább folyékony lesz a halmazállapot. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik. Hidegfronti hatás lesz. 0 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Vételkörzetünkben lesz a legenyhébb idő!

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-02 23:58:25

Makó legjobbjait díjazták a pénteki Makói Vállalkozói Esten a Grand Hotel Glorius Vigadóban. A Best of Makó pályázaton nyertes vállalkozások minőségi védjegyet kapnak, valamint média megjelenési lehetőséget fizet számukra az önkormányzat. A Rádió 7 és a promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetője, tulajdonosa, Égető Gyula, valamint a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke, Tóth István is jutalmazta a nyerteseket, valamit egy általuk létrehozott különdíj is gazdára talált az esten, melynek a fővédnöke Lázár János országgyűlési képviselő.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 11:53:00

Epilepsziás betegek számára fejlesztenek agyi defibrillátort a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, az eszköz a nagyon közeli jövőben képes lesz automatikusan leállítani a rohamokat a páciensekben - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 11:27:27

Február 3-án, szombaton rendezik meg először a Szegedi Népviseletes Bált az Alsóvárosi Kultúrházban. A talpalávalót a Juhász Zenekar szolgáltatja, de megszólalnak mellette a Mentés Másként Zenekar, a Nyenyere Egylet, illetve Czuczor Mátyás és barátai is, vendégelőadóként közreműködik a Délikert-Möndörgő Néptáncegyüttes.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-02 06:17:28

A negyedik ipari forradalom és a gyors változások miatt egyre több kihívást hozó gazdasági élet állt a a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network Szeged Gazdasági Évnyitójának középpontjában. A gazdasági önkormányzat szegedi székházában tartott eseményen a nyitóelőadásokat követően a megyei húzóágazatokban dolgozó vezetők is megosztották gondolataikat arról, hogyan is kell kinéznie egy modern és sikeres vállalkozásnak a következő években.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-01 11:40:33

Nemrég zárult le a fotópályázat téli fordulója, egy elég nehéz feladattal. Most valamivel könnyebb dolga lesz a jelentkezőknek, hiszen – egyfelől sajnos – számos olyan állatfaj él a Vadasparkban, amelyek veszélyeztettek a természetben, és ezért nemzetközi fajmegmentési program keretében tartjuk, esetleg szaporítják őket.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-01 05:50:30

Napközben erősen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében északon elszórtan, majd délutántól ÉNy-on többfelé alakul ki eső. A DNy-i szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Adáskörzetünkben egyelőre marad az enyhe idő: 12 fok körül alakul a hőmérséklet.