Promenád
Feltöltő: Czabarka János / 2018-01-22 11:23:42

A Rádió 7 és a promenad.hu értesíti a hódmezővásárhelyi polgármester-jelölteket, valamint az érintetteket, az országgyűlési képviselőválasztásban résztvevőket, illetve kampányfelelősöket, hogy a két médiafelület szerkesztősége csak olyan rendezvényeken vesz részt, ahová a rendezők/szervezők legalább 48 órával az esemény előtt meghívót küldenek a szerkesztőség részére.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-22 10:51:29

Tematikus értekezleten kaptak tájékoztatást Hódmezővásárhely járás településeinek vezetői a 2018-as foglalkoztatáspolitikai célokról és irányelvekről, hétfőn. Az eseményen részt vett Zsótér Károly, Mindszent polgármestere, Borsos József, Mártély polgármestere valamint Rostás Péter, Székkutas alpolgármestere. A megbeszélést a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban tartották.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-01-21 06:00:09

Borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Tiszántúlon végig borult idő marad. Délelőtt többfelé várható havazás, de reggel délen néhol ónos eső sem kizárt. Délután már csak főleg keleten lehet hó, a Dél-Alföldön havas eső. Emellett a Dunántúlon egy-egy hózápor alakulhat ki. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 5 fok között várható.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-01-20 17:08:57

A Kultúra napjához kapcsolódóan rendezvényt szerveztek Mindszenten, a Kulturális Központban. A Keller Lajos Városi Könyvtár adott otthont a rangos rendezvénynek, melyen a Városi Vegyeskar is fellépett, melynek tagja már hosszú évek óta Zsótér Károly polgármester is.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-01-20 06:00:43

Kissé vagy közepesen felhős lesz az ég, legalább pár órás napsütés mindenhol lehet. Este nyugat felől beborul. Hajnalban a keleti határszélen lehet eső, havas eső, majd átmeneti szünet után este északon előfordulhat néhol havazás, nyugaton eső, havas eső. Az északnyugati, nyugati, majd a déliesre forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-01-19 13:21:44

Egyik nap beborul, s hull a hó, másik nap kiderül az ég és elolvad a fehér lepel, majd hirtelen hideg lesz megint, de egy hét múlva már mintha megint tavaszodna. Ilyen az idei telünk, így nagyon is aktuális, még ha népi hiedelemről, s hozzá kapcsolódó népszokásról is van szó, a február 2-i medveles. Ez bár nem hivatalos, de időjóslás arról, hogy jön-e már hamarosan a tavasz, vagy még jócskán várni kell rá.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-01-19 13:01:24

Adótájékoztató rendezvényekkel kezdődött az idei év a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Január 11-én Hódmezővásárhelyen és Csongrádon hallhattak első kézből az idei új adószabályokról a vállalkozások megjelent képviselői. Nagy Péter, a NAV kiemelt jogi referensének előadásán több mint 170-en voltak ott a két városban. Az ingyenes tájékoztatókat hamarosan Szegeden és Szentesen is megtartja a gazdasági önkormányzat.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-01-19 06:00:07

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten, majd a délután második felében északnyugaton lesz szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet, jelentősebb felhőzet-csökkenés pedig estétől északnyugat felől várható. Napközben főként az ország déli felén számíthatunk több helyen esőre. A nyugati, délnyugati, este az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és 5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-01-17 06:00:25

Erősen felhős időre számíthatunk, több helyen esővel, záporral, sőt DNy-on akár zivatar is kialakulhat. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel -2 és 3, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-01-16 12:02:40

Pécs után a Lázár János körzetébe tartozó Csanádpalota is csődbe ment. A testület megszavazta az adósságrendezési eljárás elindítását. A település tavaly 89 millió forint hiányt halmozott fel, és gyakorlatilag fizetésképtelenné vált, emiatt megszorításokra kényszerülnek. Úgy tervezik, a közalkalmazottakon és az idősotthonon is spórolnának.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-01-16 07:58:57

Februárban már nem nyit ki a piac. A Nagybani Piac Kft. pénzügyi beszámolója alapján a cég súlyos veszteséggel zárta az óévet. Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint ingatlanspekuláció is állhat a bezárás hátterében.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-14 20:29:55

Újévköszöntő gálaműsort tartottak a Keller Lajos Kulturális Közpöntban vasárnap, Mindszenten. A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola Mindszenti színjátszó és zeneművészeti tanszakának növendékei, a Mindszenti Általános Iskola tanulóival és a Stars of Hope táncosaival közösen adtak elő, egy gyönyörű és tanulságos színdarabot. A műsor után a résztvevők közös koccintással köszöntötték az újévet a kulturális központ aulájában.