Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2017-09-13 14:15:22

"Mindörökre felelős vagy azért, amit egyszer megszelídítettél!" - hangzik el A kis herceg című műben. Ez alól a díszállatok, kisállatok sem kivételek! A fontos, felelősségteljes vásárlást követően mindent meg kell tennünk azért, hogy megfelelően gondozzuk kis kedvencünket - legyen szó díszhalról, teknősről, vagy nyusziról. Soós Brigittával, a Lucius Díszhal-Díszállat Kereskedés és Horgászbolt üzletvezetőjével arról beszélgettünk a szerdai Női magazinban, mi mindent takar a felelősségteljes díszállattartás?

Feltöltő: Égető Réka / 2017-09-13 13:40:02

Itt van az ősz, itt van újra – és vele együtt az iskola is elkezdődött, illetve fel kell készülnie minden közlekedőnek a megváltozott időjárási viszonyokra. Ezekről beszélgettünk a Rádió 7 szerdai Napraforgójában Dr. Neparáczki László rendőr alezredessel, a Makói Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjével és Mészáros Csaba címzetes rendőr őrnaggyal, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság megbízott közlekedésrendészeti osztályvezetőjével.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-09-13 06:24:52

A Napraforgóban ma az őszi balesetmegelőzésről hallhatnak. Különösen az iskolakezdésre és a közlekedésbiztonságra. Égető Réka vendégei: Mészáros Csaba, címzetes r. őrnagy, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság megbízott közlekedésrendészeti osztályvezetője és Dr. Neparáczki László, r. alezredes, a Makói Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-12 22:58:23

A kommunikáció egész életünket áthatja, hisz folyamatosan információt cserélünk – hol szavakkal, hol azok nélkül, a családunkkal, a barátainkkal, olykor idegenekkel – no és a nap nagy részében a munkatársainkkal, ügyfeleinkkel. A munkahelyi kommunikáció az, ami összetart, működtet egy céget, éppen ezért nem mindegy, hogyan is műveljük. Erről beszélgettünk Heted7 boldogság című magazinunkban Szőke Róbert kommunikációs trénerrel.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-12 14:26:05

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyét Kaposváron, amelyen a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar két csapata is részt vett, kiváló eredményekkel. Ennek részleteiről beszélgettünk a keddi Napraforgó magazinban dr. Benk Ákos, főiskolai docenssel, a gazdász csapatok felkészítő tanárával, valamint Szilágyi Szabina és Pap László mezőgazdasági mérnök szakos hallgatókkal, az ezüstérmes gazdász csapatok tagjaival.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-11 21:56:14

Az évszakváltás mindig fokozott terhelést jelent szervezetünknek, akár a télből megyünk a nyárba, akár a nyárból a hidegebb évszakba. Ilyenkor a kórokozók erős támadást indítanak ellenünk, meg kell hát erősítenünk az immunrendszerünket. Szerencsére Zsibók Erika, reflexológus, masszőr, ebben is tud nekünk segíteni. Épkézláb című magazinunkban vele beszélgettünk.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-09-11 16:40:31

Ha jól dolgoztunk, semmi sem változik az idei Csabai Kolbászfesztiválon – tudatta Hégely Sándor, a kolbászfesztivál főszervezője. Idén október 19-én indul a fesztivál, ahol minden marad a régiben, a diákok és a nyugdíjasok kolbászt tölthetnek, de kiderül melyik a legfinomabb szárazkolbász, és színpadi programok sem maradnak el.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-11 12:24:56

Szeptember 8 és 10. között rendezték meg immár 27. alkalommal a Makói Hagymafesztivált. Makó város egyik legnagyobb fesztiválján a szakmai nap mellett számos érdekes program várta az érdeklődőket: többek között agrárfórum, hagymás ételek főzőversenye, koncertek, illetve a programsorozat három napján a Rádió 7 stábja élő helyszíni kitelepüléssel és közvetítéssel várta a látogatókat.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-09-11 07:27:08

A Hód – Dog Kutyabarát Egyesület és a MEOE közös szervezésében a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrumában rendezett dupla CACIB kutyakiállítás 2. napján, vasárnap rendezték meg a hobby kutyaszépségversenyt.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-09 22:14:09

Dübörög a 27. Hagymafesztivál, nincs leállás a makóiak számára szombaton este sem. A főzőverseny eredményhirdetése után egymás sarkába tapostak a színpadra fellépő művészek. Az este sztárvendége, az Edda művek pedig elképesztő tömeget vonzott a Széchenyi térre.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-09 18:07:30

Szerkesztőségünk tegnap kapott egy üzenetet, amiben a Korábban Érkeztem Alapítvány, egy sajtónyilvános beszélgetésre invitált minket. Az elmúlt időszakban, egy 1.2 milliárdos pályázati összeget nyert el a koraszülöttek családját segítő alapítvány, amiben Lázár János országgyűlési képviselő felesége is kuratóriumi tag. Így lett a kampányidőszak elején, egy Hadházy Ákos, LMP-s országgyűlési képviselő által provokált politikai zúzda célpontja.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-09 14:31:56

Manapság igen népszerűek a street food ételek, ami nem is csoda, hisz felgyorsult életünkhöz ezek a gyors ételek illenek a leginkább. Csakhogy a gyorsaság nem mehet a minőség rovására, sőt, egyre igényesebbek vagyunk. Nos, Hódmezővásárhely legújabb burgerezőjében, nem lehet okunk panaszra! A Családi magazinban Dobos Norberttel, a Best Burger üzemeltetőjével beszélgettünk.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-09 13:42:18

Fél évszázad telt el a Kossuth Zsuzsanna Gimnázium és Ipari Mezőgazdasági Szakközépiskola1967-ben végzettei számára, mióta elhagyták szeretett iskolájuk falait. Az elmúlt 50 év alatt bizonyára sokat változott mindegyikük, azonban egy valami biztosan megmaradt: az összetartás, és a barátság. A megjelent egykori diákok közösségként emlékeztek meg iskolás éveikről és meséltek életükről a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába - az egykori Kossuth Zsuzsanna épületében szombaton délelőtt.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-09 13:16:21

A celeb, a gasztroblogger és a gazdálkodó is egyet értett abban, ha vöröshagymáról van szó, akkor a makói az igazi. A 27. Hagymafesztivál második napján, szombaton ötvennél is több bográcsban rotyogott azon étel, melynek az alapját a a kavalkád névadó zöldsége adta.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-08 18:20:10

- Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy helyben tartsuk a tehetséges fiatalokat - mondta Lázár János pénteken Makón. A politikus és Farkas Éva Erzsébet polgármester nyitotta meg a 27. Hagymafesztivált. A programsorozat három napján a Rádió 7 stábja élő helyszíni kitelepüléssel és közvetítéssel várja a látogatókat.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-09-08 10:22:20

Vasárnap az Ocho Macho lép fel a huszonhetedik Hagymafesztiválon. Az együttes a jól megszokott dallamok mellett most egy új dallal is megpróbálja majd meghódítani a makói közönséget. Az Ocho Macho zenekarból Gergővel beszélgettünk.

Feltöltő: Tudósító / 2017-09-08 09:53:53

Dísz-közgyűlését és rendes közgyűlését tartotta Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa pénteken 10 órától a Polgármesteri Hivatalban. A dísz-közgyűlés során 13 pedagógusnak adták át az elismeréseket. Ezt követően a közgyűlés olyan kérdésekben tanácskozott többek között, mint a szelektív hulladékgyűjtés problémája, vagy a város fásítási lehetőségei. Cikkünkben percről-perce olvashatja a történteket!