Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2017-10-10 15:14:30

Az éves őszi árvízvédelmi művek felülvizsgálatára kísérte el az Alsó-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) munkatársait, és dr Kozák Pétert, az ATIVIZIG vezetőjét, szerkesztőségünk. Györpölésen azt is láthattuk, merre folyik Hódmezővásárhely és térségének belvize és az ott lehulló csapadék, a Tiszához.

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-10 14:31:21

Hosszú folyamat eredményeképpen igen örömteli és fontos eredményt ért el a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a közelmúltban. 2018. februárjában Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzést indít, keresztféléves képzés keretében. Ennek részleteiről beszélgettünk dr.habil. Horváth Józseffel, a Mezőgazdasági Kar dékánjával, valamint Gion Ákossal, mezőgazdasági mérnök szakos hallgatóval.

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-09 22:08:45

Október a látás hónapja. A 2005-ben indult kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a látásvizsgálat fontosságára – erről beszélgettünk Móritzné Dajka Judittal, a Móritz Optika üzletvezetőjével, Épkézláb című magazinunkban.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-10-09 12:18:22

Mint minden szakmát, a juhászokét is el-elérik a modern kor vívmányai. Dani János makó-bogárzói juhász is számos újítást vezetett be a gazdaságában, azonban emellett a hagyományok ápolására is nagy hangsúlyt fordít. A nemrégiben HÍR Védjegyet nyert terméke is tradicionális módon készül. Erről beszélgettünk a Rádió 7 hétfői Napraforgójában Dani Jánossal és párjával, Kurunczi Zsuzsával, valamint Benkő Zsolttal, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnökével.

Feltöltő: Szabó Viktor / 2017-10-09 10:13:42

Az elmúlt héten több olyan esemény is lezajlott, amin a Promenad.hu munkatársai is részt vettek, fotózás közben pedig a szakma megmutatta a szebbik oldalát. A cukiság faktor a maximumra hágott, mi pedig összeszedtük azokat a képeket, amik mosolyt csaltak az arcunkra.

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-09 07:58:13

Hétfőn, reggel 8 órától tartotta rendes közgyűlését Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Ennek során a grémium szavazott többek között arról, hogy a Bodzási utat az Északi elkerülő átadása után szélesíteni és erősíteni kell, továbbá arról is döntöttek, hogy a Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár intézményvezetői posztjára pályázatot írnak ki. Cikkünkben percről-percre követheti az eseményeket!

Feltöltő: Soós Kata / 2017-10-09 06:56:35

Hétfőn Napraforgó a Rádió 7-ben. Műsorvezető: Égető Réka Téma: Országos elismerést nyert Dani Juhász! Vendégek: Benkő Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnöke és Dani János, Makó-Bogárzói juhász

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-08 15:53:52

A 63. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotóinak kiállítását nyitották meg vasárnap délután Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban. A 3 beszámoló kiállítás Kondor Attila, Tornyai plakettes festőművész, Jagicza Patrícia Linda Fiatal Festők Nívódíjas festőművész és Szvet Tamás, Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndjías képzőművész különleges és egyedi alkotásait tartalmazza.

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-07 20:24:43

Október 7-én, szombaton 18 órai kezdettel, első alkalommal lehetett megtekinteni a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumon dolgozó művészek „Jubileum” témájú meghívásra készített alkotásait egy rögtönzött kiállításon, a Nemzetközi Kerámia Központban, Hódmezővásárhelyen. A tárlaton szereplő művek között volt olyan is, amit fél órával a megnyitó előtt vettek ki a kemencéből.

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-07 14:18:37

Gyönyörű hímzések, pipacs motívumok kavalkádja és egy 7 éve tartó testvérvárosi barátság. Ezek jegyében jött létre a debelyacsai Pipacs Nőegylet kiállítása, amelynek ünnepélyes megnyitójára szombaton délelőtt került sor Hódmezővásárhelyen, a Petőfi utca 6. szám alatt.

Feltöltő: Herczegh Sándor / 2017-10-07 10:00:52

A Magyar Ellenállási Mozgalom utolsó élő tagja, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Arany-Tóth Ferenc október 4-én adta vissza lelkét teremtőjének. Megtiszteltetés volt ismerni, meghallgatni üldöztetésének és helytállásának történetét, amely legsötétebb kommunista diktatúrába vezetett vissza. Egyik utolsó interjúját 2016-ban egy pályázati anyaghoz adta, melyet egy akkor 16 éves diák, Herczeg Sándor Ákos írt. A munka - amit Feri bácsi nagy örömmel és lelkesedéssel segített - a hódmezővásárhelyi és a hejőkeresztúri önkormányzat különdíját nyerte el. Az utódok, kiknek megbecsülése örökre elkíséri Bozambót, ezzel az interjúval tisztelegnek e nagyszerű ember emléke előtt.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-10-06 17:28:08

Az ingyenes edzés 18:00-kor, a Hódtói Sportcsarnokban lesz vasárnap, ahol ezen a héten sem kímélik az izmokat, rendesen meglesznek dolgoztatva a Bagi Mátyás által vezérelt cross-training edzésen.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-10-06 16:19:20

A kedves Olvasó biztosan tudja, hogy „Az év praxisa a Kárpát-medencében” címet a legszebb nevű magyar település, Mindszent egyik háziorvosa Dr. Ávéd János kapta. Felkerestem, hogy Tőle halljam a történteket. Aznap áramszünet volt a városban, vastag kábelek mindenhol – a dolgok nehezen működnek elektromosság nélkül. Dr. Ávéd János alaposan rácáfolt erre: a dolgok –amik igazán fontosak- függetlenek az amperektől.

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-06 12:46:16

Vidám musical részlet előadásával és közös értékeléssel zárta a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola a Zenei Világnaphoz kapcsolódó Zenei Hét elnevezésű programját pénteken délelőtt az intézményben.A zenei eseményeken túl a már hagyományosnak számító tematikus napok alatt középponti helyet töltött be a közösségi élmény, illetve a pályaorientáció is.

Feltöltő: Tudósító / 2017-10-06 12:22:26

Pénteken délelőttönként kerül sor a BNI üzleti találkozójára, a Ginkgo Hotelben, Hódmezővásárhelyen, ahol szegedi, hódmezővásárhelyi és Hódmezővásárhely környéki cégek vezetői, képviselői vesznek részt. Az üzleti találkozókkal egybekötött közös kávézás során az üzletembereknek lehetősége van, kapcsolati tőkéjük bővítésére, valamint meglévő kapcsolataik kamatoztatására egyaránt.