Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2017-08-14 21:58:36

Nyáron szeretjük kicsit elengedni magunkat – szabadságra megy a diéta és a rendszeres testmozgás, így könnyen előfordulhat, hogy amikor elkezdődik a szeptemberi hajtás szűkösebb a „munkaruha”. De az, hogy formába hozzuk magunkat nem is függ az évszaktól, bármikor rászánhatjuk magunkat a szépülésre. Ebben nyújt segítséget a BE-RI Szépség és Egészség Stúdió, melynek marketig munkatársa, Nacsa-Hentz Beáta volt Épkézláb című magazinunk vendége.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-14 13:48:04

A Kurca esetében Mindszentnél már eltávolították a megszaporodott növényréteget, míg a mártélyi holtág esetében még csak ezután várható, hogy tetőzni fog a probléma. A helyzetről a Rádió 7 Napraforgójában beszélgetett Borsos József, Mártély polgármestere, Zsótér Károly, Mindszent polgármestere, dr. Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Kulcsár Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke, telefonon keresztül Sipos Ferenc, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Természet megőrzési és tájvédelmi osztályvezetője, valamint a műsorvezető, Égető Gyula.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-12 20:16:07

Szombaton is számos programmal várta az érdeklődőket a 8. Kéktó Fesztivál a Kéktói Ménesben. Ezek egyike volt a nagy népszerűségnek örvendő malacfogó verseny, amelyen kicsik és nagyok egyaránt hajtották a sertéseket.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-12 14:21:42

Megkezdődött a X. Történettudományi Találkozó Hódmezővásárhelyen, szombaton, amelynek elsődleges helyszíne a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A Vásárhelyi Történelmi Kör megrendezésében létrejött nyári konferencián 7 napon át változatos témákban, szakavatott előadók által hallgathatnak meg előadásokat az a történelem iránt érdeklődők.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-12 09:22:12

Fogyóban a Hold, és tudjuk, hogy ilyenkor a leghatékonyabb a tisztító kúra, vagy épp a fogyókúra. Hasznos lenne ma például gyümölcsnapot tartani. De jó azt is tudni, hogy a Hold a Kos jegyében tartózkodik, emiatt vágyunk a kihívásokra, erőpróbákra, új dolgokra.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-11 17:43:24

Nem lehet elég hamar elkezdeni a nővé válást, és már gyermekként ott hordozzuk magunkban azokat a tulajdonságokat, melyek felnőtt korunkban meghatároznak minket. Hódmezővásárhelyen a nővé éréshez a lányoknak segítséget is adnak, ugyanis öt napon keresztül sajátíthatták el azokat a fortélyokat, melyeknek birtokában valószínűleg minden férfi fejét el lehet majd csavarni.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-11 14:15:54

2. alkalommal rendezték meg a beton szimpóziumot Hódmezővásárhelyen, amely a CSOMIÉP BETON és Meliorációs Termék Gyártó Kft. és a Hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ közös kísérleti programja volt. A 11 napon át tartó alkotási folyamatban 7 képzőművész vett részt. A végeredmények pedig: lehengerlő, egyedi művek, amelyek közül – a művészi egyediség megtartása mellett – akár több is részét képezheti az ipari kereskedelemnek.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-11 07:01:14

Az idén sem maradhat el a Kéktó Fesztivál Hódmezővásárhelyen, mely immáron már nyolcadik alkalommal örvendezteti meg augusztus 11-13. –a között eme nemes állat, a ló szerelmeseit. A középpontban a Furioso – North Star lófajta áll, mellyel a Kucsora család már negyedik évtizede foglalkozik.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-10 13:56:00

Az elmúlt napok, hetek kánikulája bizony minden szervezetet megterhel. Pláne azokat, akik munkájuk során további nagy hőnek vannak kitéve. Óriási szerepe van abban a munkáltatónak, hogy a dolgozók ilyen extrém körülmények között is meg tudják óvni egészségüket. Hogy hogyan tudta a makói Váll-Ker Kft., a kemencék, kandallók és grillek folyamatos gyártása mellett is megoldani azt, hogy a dolgozók érdekei ne sérüljenek, arról Tóth István ügyvezető igazgatót kérdeztük.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-10 11:36:18

Hódmezővásárhelyen az augusztus 20-i programsorozat a Szent István téren lesz. Emiatt a 47-es út egy szakasza le lesz zárva. Ennek részleteiról, illetve a programokről is beszélgettünk a Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában dr. Kószó Péter alpolgármesterrel és Varga Anikóval, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetőjével.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-10 10:46:25

Lukács István séf az egyetlen a világon, aki három alkalommal kapta meg a gasztronómia egyik legfontosabb nemzetközi kitüntetését, a szakács Oscar-díjat. Schwarzeneggertől Helmut Kohlig mindenkinek megfőzte a kedvencét. Ő azonban nem tesz különbséget híres és kevésbé ismert vendég között: ugyanolyan lelkesedéssel, professzionalizmussal készíti el az étkeket minden egyes vendégének.

Feltöltő: Szabó Viktor / 2017-08-10 08:11:29

A magyar gasztronómiáról tudjuk, hogy egyedülálló a világon. Az ételek ízesítése, fűszerezése, és elkészítési módja párját nem találja. Rózsa Róbert, hódmezővásárhelyi vállalkozó, a Rendezvénycsárda tulajdonosa pedig a világot járva is igyekszik megmaradni a magyaros ízeknél.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-08-10 06:06:15

10 órától Égető Réka vendégei: Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Varga Anikó, a Bessenyei Művelődési Központ vezetője, akikkel az augusztus 20-i hódmezővásárhelyi rendezvényekről beszélgetnek.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-09 21:41:25

Jellegzetes, s egyben világhírű konyhák „vendégeskedtek” szerdán késő délután Hódmezővásárhelyen, a Rózsa Rendezvénycsárdában. A magyar konyha ízvilága mellett belekóstolhattunk a spanyol, a mexikói, a francia, az angol, a görög és a török konyha ízkavalkádjába is, mindezt Lukács István, háromszoros Oscar-díjas mesterszakács, világséf vezényletével.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-09 14:12:40

Az ingatlanpiac aktuális helyzete szerint az elmúlt félévben leginkább a lakások iránt érdeklődtek a Hódmezővásárhelyen és környékén élők. A lakások helyzete nagyban befolyásolja az árakat, a belvárosi, és a kertvárosi lakások kerülnek a legtöbbe. Vendégem volt a Női Magazinban Törökné Vígh Anita, az Otthon Centrum hódmezővásárhelyi irodájának vezetője.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-09 11:12:17

Az elkövetkezendő időszak fejlesztési sorából a makói városi piac sem hiányozhat. A projekt célkitűzései között szerepel a piac időjárástól független, állandó használhatóságot, működést biztosító műszaki kialakítása. Többek között erről is beszélgettünk a Rádió 7 szerdai Napraforgójában Toldi János önkormányzati képviselővel és Darabos Orsolyával, az Innovációs és Városfejlesztési Iroda vezetőjével.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-09 10:19:33

A következő napokban ismét trópusi hőség köszönt Hódmezővásárhelyre, azonban talán a hétvége környékén, vasárnapra már megérkezhet az enyhülés. Bagi Mátyás cross-training edzése vasárnap este hatkor csak rásegíthet erre, ha hiszünk benne.