Promenád
Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-20 22:48:23

Államalapító Szent István király ünnepnapjára az időjárás zordabb arcát mutatta. Az olykor szemerkélő eső, a hűvöskés időjárás sem szegte azonban kedvét a vásárhelyieknek. Ha kicsit lassabban is, de szépen megtelt emberekkel a Szent Istvánt tér a XIII. Bor- és Gasztrofesztivál zárónapján.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-19 22:01:54

A XIII. Bor- és Gasztrofesztivál második napjának egyik sztárfellépője volt a Hódmezővásárhelyre szinte már hazajáró Kárpátia zenekar. A csapat ismét darabokra szedte a színpadot, míg a nézőtéren a közönség is végig az együttessel közösen énekelte a dalokat.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-19 17:48:20

Hallottuk már sokszor, hogy sportolókat nem csak az izmaik ereje viszi előre, hanem a szívük, mely ugyanolyan, ha nem erősebb, mint a bicepszeik. Ez a megállapítás most kicsúcsosodott az V. Barbár Kupán, melyet Mártélyon rendeztek meg. Számtalan programmal várták a közönséget a kutyás bemutatókon át a szkanderversenyig, de a legnagyobb durranás Nick Árpád erőművész jelenléte volt, hiszen egy igazi legendáról beszélünk.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-19 10:59:20

A háziasszonyok azt gondolhatják, hogy a takarítás a kisujjukban van. Ez valamilyen szinten igaz is, hisz tudjuk, gyakorlat teszi a mestert, és egy jó háziasszony csakugyan hetente (vagy akár hetente többször) gyakorolja a portalanítást, porszívózást, és egyéb, otthonunkat üdévé tévő műveleteket. No de végezhetjük a takarítást professzionális szinten is - ebben segített a Családi magazinban Asztalos Péter, a BarZak Takarítószolgálat vezetője.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-18 16:06:26

Ismételten egy nagyszabású kiszállásos véradással készült Hódmezővásárhelyen a Magyar Vöröskereszt az államalapítás ünneplésének első napján, augusztus 18.-án délután. Aki szeretne vérével másokon segíteni, a Szent István Általános Iskola Szent István tér felöli bejáratánál az alagsorban, este hat óráig tudja ezt megtenni.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-18 08:12:23

Az augusztus 20.-ával járó, kedvenceinket érintő stresszt többféleképen lehet kezelni. A legjobb, ha időben észbe kapunk, és már kölyökkorában szocializáljuk a kutyánkat a nagyobb hanghatásokhoz. Ha ez nem történt meg, vagy alapból félős természetű a kutyánk, akkor is van választásunk. A legelső feladat a biztonságos közeg megteremtése.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-17 16:29:58

Szombaton Barbár Kupát rendeznek Mártélyon, melyre az előkészületek már javában zajlanak. Nagy Zsolt Joe hódmezővásárhelyi erőember elárulta, hogy a látványos produkciókon kívül, a gasztronómiai élményekre is gondoltak, legalább háromszáz cső főtt kukoricát fognak kiosztani a látogatók között, egy felajánlásnak köszönhetőn.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-17 15:40:39

Majd’ 10 éve már annak, hogy átadták a hódmezővásárhelyi Damjanich utcai játszóteret. Az eltelt évek és a vandál kezek azonban nyomot hagytak az eszközökön. A Tiszta Szívvel Egyesületnek és támogatóiknak köszönhetően azonban most megújulhat a terület.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-17 11:15:54

A hódmezővásárhelyi és a makói egészségfejlesztési irodák első féléves tevékenysége határozottan egyre több munkát, és fejlődést mutat. Még mindig a testsúlykontroll program a legsikeresebb az EVP és az EFI berkein belül, azonban ehhez már a résztvevőknek is teljesíteni kell egy-két feltételt. Erről a témáról beszélgettünk Gyurisné Pethő Zsuzsannával, az EVP igazgatójával és Szántai Zsanettel, szakmai- és projekt asszisztenssel.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-08-17 06:16:49

Ma 10 órától ismét jelentkezik a Napraforgó, a Rádió 7 közszolgálati magazinja. Soós Kata vendégei: Gyurisné Pethő Zsuzsanna, EVP igazgató és Szántai Zsanett, szakmai- és projekt asszisztens, akikkel az Egészségfejlesztési Irodák első féléves eredményeiről, valamint a mártélyi erőpróba-futásról beszélgetnek.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-16 11:10:50

Mintegy 100 millió forintból teszik rendbe Makón a legrosszabb állapotban lévő járdákat. Ennek részleteiről beszélgettünk a Rádió 7 szerdai Napraforgójában Kádár József önkormányzati képviselővel és Siket Tiborral, a Polgármesteri Hivatal Innovációs és Városfejlesztési Irodájának műszaki csoportvezetőjével.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-08-16 07:38:30

Ma 10 órától ismét jelentkezik a Napraforgó, a Rádió 7 közszolgálati magazinja. Égető Réka vendégei: Kádár József, önkormányzati képviselő, Siket Tibor, Makó Város Polgármesteri Hivatala Innovációs és Városfejlesztési Iroda műszaki csoportvezetője, akikkel a makói járdaépítési programról beszélget.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-15 22:22:19

Az vitán felül áll, hogy a boldog párkapcsolatok alapja a kommunikáció. Ha mindent megbeszélünk, mindent meg tudunk beszélni, akkor nem lehet baj. Az a kapcsolat, ahol nincs a felek közt kommunikáció, nyugodtan mondhatjuk, hogy nem működik. De a kommunikáció nem jelent feltétlenül egyetértést, néha össze kell csapnunk! Erről beszélgettünk Heted7 boldogság című magazinunkban Szőke Tündével és Szőke Róberttel, kommunikációs trénerekkel.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-15 13:46:21

Augusztus 20-án egy egész napos, változatos rendezvénnyel tiszteleg a hagymaváros Államalapító Szent István király emléke előtt. Hogy pontosan milyen programok lesznek, az kiderült a Rádió 7 Napraforgó Magazinműsorából kedd délelőtt. A műsor vendége volt Szikszai Zsuzsanna, a makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója, valamint Zsámboki Erika, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-15 06:30:10

Kedden 10 órától Napraforgó a Rádió 7-ben. Műsorvezető: Égető Réka. Vendégek: Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár igazgatója és Zsámboki Erika, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója. Téma: Nyári táborok tapasztalatai, Szent István Napi Forgatag