Promenád
Feltöltő: Herczegh Sándor / 2017-08-25 15:02:39

Egy békés augusztusi napon Molnár Attila úgy döntött, hogy barátjával tipikus férfi programot választva bedobja a csalit a Tiszába Csongrádnál. Azt, hogy mennyi hal akadt a horogra, borítsa a feledés jótékony homálya, viszont az ingatlanszakmából közismert Attila arra végképp nem számított, ami a pecázáskor esett meg vele. Elmesélte.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-25 11:42:33

A próbaüzem után már élesben működik az új beléptető rendszer hódmezővásárhelyi strandon. A fennakadásokat az okozhatja, hogy a régi jegyeket és bérleteket át kell fordítani az új, órás rendszerre. Ez nagyjából öt perc várakozást jelenthet a strandra látogatóknak.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-08-24 16:08:35

Kevesen tudják, hogy Hódmezővásárhelyen az Andrássy út 9. számú épület homlokzata műemlékvédelem alatt áll, és ennek megóvásáról a tulajdonosoknak együttesen kell gondoskodniuk.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-08-24 14:44:02

Egyre nagyobb az érdeklődés a hódmezővásárhelyi, önkormányzati tulajdonban lévő bérlakások megvásárlására. Nem véletlen a szokatlan érdeklődés, hiszen az önkormányzat eddig is jelentős kedvezményeket biztosított az ilyen ingatlanok megszerzéséhez. Most azonban újabb kedvezmények bevezetése mellett döntöttek.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-24 12:38:21

Hódmezővásárhely lakosai arról mondhatják el véleményüket, hogy milyen környezetben szeretnének élni, mit tartanak megóvásra méltónak a városban, vagy akár az egyes utcákban. Mindezt a még idén elkészülő településképi arculati kézikönyv összegzi. Erről beszélgettünk a csütörtöki Napraforgóban Hegedűs Zoltán alpolgármesterrel és Mucsi Lászlóval, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjével.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-23 14:50:13

A Hódmezővásárhely környéki tanyavilágnak, illetve a pusztának sok szempontból hányattatott sorsa volt. Maroknyian azonban azon fáradoznak, hogy az ott található értékeket megőrizzék. A Rádió 7 szerdai Napraforgójában erről beszélgettünk Szenti Tibor író, néprajzkutatóval és Lengyel Györggyel, Kardoskút polgármesterével.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-23 14:43:23

Dr. Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője, augusztus 20.-a alkalmából vehette át a Csongrád megye közigazgatásáért díjat, mely egy igazán rangos kitüntetésnek számít a szakmán belül. A díj tulajdonosa elmondta, hogy erővel és egészséggel, valamint sok kitartással és empátiával lehetett az övé ez a rangos elismerés.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-23 14:17:31

Hamarosan vége a nyárnak, és szeptemberben kezdetét veszi az iskola. Erre nem árt felkészülni a szülőknek, ugyanis sok veszély leselkedik a gyermekekre, és a kiadások is hatalmas összegekre rúghatnak, ha nem figyelünk. Ebben a témában adott tanácsot Varró Katalin, a Generali Biztosító főtanácsadója.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-23 12:35:28

A bal agyfélteke lecsendesítése, és a jobb agyfélteke felélesztése a feladat leegyszerűsítve egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Ha közelebbről megnézzük ez azonban sokkal több. Egy olyan személetet ad, olyan tudást, melyet, ha magunkévá teszünk, könnyebb lehet az életünk. Lehet ez azért, mert olyan dolgokra lehetünk általa nyitottak, melyek mellett akár el is sétálhatunk. Egy gyerekeknek szóló tanfolyamon jártunk Hódmezővásárhelyen, amelynek jelmondata ez: itt mindenki a barátom!

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-22 13:45:58

X. alkalommal rendezte meg a Vásárhelyi Történelmi Kör a Történettudományi Találkozót Hódmezővásárhelyen, augusztus 12 és 18. között, amelynek elsődleges helyszíne a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ volt. A nyári konferencián 7 napon át változatos témákban, szakavatott előadók által hallgathattak meg előadásokat a történelem iránt érdeklődők.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-22 13:38:15

Rendkívül sikeres nyári szezonon van túl a makói Hagymatikum, a közeljövőben pedig egy új elemmel, az ún. Nyugi Bárral fog bővülni a fürdőkomplexum. Erről beszélgettünk a Rádió 7 keddi Napraforgójában Gergely Gáborral, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnökével, valamint Ferenczi Mónika étteremvezetővel.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-21 23:37:37

Napjainkban temérdek mennyiségű internetes oldalról rendelhetünk különféle vény nélkül kapható készítményeket, gyógyhatású termékeket. Igen veszélyes lehet azonban, ha a recept nélkül kapható "gyógyszerek" rendelését ily' módon intézzük, tájékoztatott dr. Kőhegyi Ferenc szakgyógyszerész, a hódmezővásárhelyi Zrínyi utcai Patika tulajdonosa, a Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara elnöke.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-21 22:13:46

Már az ókori filozófusok is tisztában voltak azzal, hogy az érzelmeink hatással vannak az egészségünkre is, azonban ma már mindezt bizonyítani is tudjuk az egyre fejlettebb képalkotó eljárásokkal végzett vizsgálatoknak köszönhetően. De érzelmeinket nem csak a velünk történő események, hanem a hormonok is befolyásolják. Többek között erről beszélgettünk Épkézláb című magazinunkban dr. Ciortea Péter aneszteziológus belgyógyásszal.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-21 20:06:18

Idén, november elsején vezetik be az E-recepteket, ettől a dátumtól kezdve minden patikának el kell tudnia fogadni az ilyen jellegű vényeket. Arról, hogy mi is az E-recept, és miért lehet jobb, mint a papír alapú, dr. Kőhegyi Ferenc, szakgyógyszerész, a hódmezővásárhelyi Zrínyi utcai Patika tulajdonosa, a Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara elnöke tájékoztatott.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-21 14:48:35

Az elmúlt 10 évben világszerte megduplázódott az allergiás megbetegedések száma. Ennek okairól, az allergia tüneteiről és kezelési módjairól beszélgettünk dr. Kőhegyi Ferenc szakgyógyszerésszel, a hódmezővásárhelyi Zrínyi utcai Patika tulajdonosával, a Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara elnökével a hétfői Napraforgó Magazinban.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-08-21 12:48:13

Szombaton Barbár Kupát rendeztek Mártélyon, amelyen a páros erőember számok kerültek a központba, de ezen kívül még számos kísérő rendezvénnyel kedveskedtek a közönségnek. Nagy Zsolt Joe, hódmezővásárhelyi erőembertől megtudtuk, milyen eredménnyel zárult az V. Barbár Kupa.