Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2017-08-05 13:04:01

- Elsősorban türelem kell hozzá, de nagyon sok! - jegyezte meg tréfásan Keló Pál Zoltánné arra a kérdésre, mi a hosszú házasság titka. Marika néni és a párja 50 esztendeje mondta ki a boldogító igent. A szombati nagylaki falunapon nem csupán őket, hanem a község legjeit is köszöntötték, vagyis a legidősebb és legfiatalabb lakosokat, a házassági évfordulójukat ünneplőket, illetve a jól tanuló diákokat.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-04 11:26:46

Hatalmas, több mint 6 és fél mázsás szelfipontot adtak át pénteken a Hagymatikum előtt. A Makó felirat sárga színű és természetesen az Ó betű helyére egy vöröshagyma került. A szelfipontot a helyi Váll-Ker Kft. készítette. A feliratnál elsőként fotózkodók között volt Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-03 09:47:15

Ahogy egész Makón, úgy Honvédban is folyamatosan újulnak meg a járdák. Ebben a városrészben az is nagyon fontos, hogy a kivitelezők helyieket is bevontak a munkálatokba. A beruházásokat követően pedig az árkok, utak rendbetételét szintén honvédi közmunkások végzik. Csütörtökön Sánta Sándor települési képviselő és Gilingerné Ráday Krisztina, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke megnézte az elkészült Táncsics utcai járdát.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-02 10:20:37

A makói Korona Konferenciaközpont előtti zöld területen kap majd helyet az a harangláb, melyet a reformáció 500. évfordulója tiszteletére októberben avatnak fel - döntöttek szerdai rendkívüli testületi ülésükön a képviselők. A grémium arról is határozott, hogy az Angyalsóhaj Alapítványnak csökkentett bérleti díjon adják ki a Korona kért helyiségeit a nyári szabadegyetem kurzusainak a megtartására. Panyor Krisztina terepfutónak pedig 100 ezer forint támogatást ítéltek oda, hogy részt vehessen egy nemzetközi versenyen.

Feltöltő: Égető Réka / 2017-08-02 10:00:37

A roma holokauszt áldozataira emlékezett szerdán Hódmezővásárhely Cigány Nemzetiségi Önkormányzata és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Római Katolikus temető Roma Holokauszt emlékművénél. A megemlékezésen beszédet mondott Mátray Attila, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

Feltöltő: Tudósító / 2017-08-01 11:07:11

Államalapító Szent István király tiszteletére 2017. augusztus 18-20-án, háromnapon keresztül várják a Szent István térre az ünnepelni, szórakozni vágyó vendégeket. A részletekről Kószó Péter, a város alpolgármestere, Jakab Zoltán atya, plébániai kormányzó, illetve Varga Anikó, a Bessenyei Művelődési Központ vezetője 2017. augusztus 1-jén, kedden 10 órakor a Szent István templom előtt tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-29 15:21:28

Apátfalviak, magyarcsanádiak és nagylakiak szálltak közösen vízre szombaton, hogy együtt evezenek a Maroson. A három település önkormányzatának dolgozói mellett a kormányhivatal makói munkatársai is részt vettek a túrán. A megfáradt kenusokat az apátfalvi Szigetházban marhapörkölttel és frissítőkkel várták.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-28 10:44:13

A makói piac tetőszerkezetének felújítására, illetve a létesítmény korszerűsítésére, valamint az úgynevezett Igazgyöngyök útja kialakítására kíván pályázni az önkormányzat - erről is döntöttek pénteki rendkívüli testületi ülésükön a képviselők. Emellett elbírálták a Makó számít rád! tanulmányi ösztöndíjra beérkező kérelmeket.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-27 15:20:53

Összesen 340 saját nevelésű csirkét osztott szét csütörtökön az apátfalviak között az önkormányzat. A közmunkások állatokat nevelnek, növényeket termesztenek, így bőven jut mindenkinek a javakból. Szekeres Ferenc polgármester kiemelte: a községben nagyon jól működik az értékteremtő közmunka.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-26 09:53:22

Aláírásgyűjtés, önkormányzati közbenjárás, ügyvezetői levelek nem bizonyultak elegendőnek, így miniszteri segítség kellett ahhoz, hogy a T-Home előfizetői is nézni tudják a Makói Városi Televízió adását. - Lázár János támogatásával 48 ezerrel több Csongrád megyei háztartásba jutnak el így a műsorok - fejtette ki dr. Hadik György települési képviselő.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-23 12:56:27

Bacsó János fél évszázad alatt közel 40 lóval foglalkozott. A most 64 éves férfinek mára egy jószága maradt, Dóra. A 8 esztendős kanca húzta kocsival vett részt a bácsi azon a felvonuláson, mely a vasárnapi apátfalvi lovasnapot nyitotta. A XXII. Szent Anna Napok programsorozatához tartozó eseményen számos verseny várta az érdeklődőket.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-16 10:43:21

- Sajnos csak nagyon ritkán tudunk Kiszomborra jönni, de akkor nagy örömmel és várakozással érkezünk - mondta Kákóczki Lotti, akit két gyermeke, illetve veje is elkísért őseik földjére. A Rónay-család nélkül talán a község sem létezne, a família emlékét többek között 16 épület is őrzi. Szegvári Ernőné polgármester fogadta a leszármazottakat.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-14 14:19:20

Amennyiben igénylik, akkor térítésmentesen nemzeti lobogót kaphatnak a makóiak - döntöttek a képviselők. Dr. Hadik György városatya javasolta, hogy az ingatlanokra kerüljenek ki egységes zászlók. Aki szeretne egyet, illetve a vele járó tartót, az a jövő héttől a www.mako.hu honlapon kérheti elektronikusan vagy személyesen a kabinetirodában.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-14 09:26:48

A makói lakosok nemzeti színű lobogó kapnak, hogy kitűzhessék házaikra, az uniós zászló ügyében pedig egyelőre nem született döntés - derült ki a pénteki rendkívüli testületi ülésen. Napirendként szerepelt még egy új harangláb felállítása is, de elnapolták a határozatot, mert a tervezetben szereplő helyszín, a Széchenyi tér több képviselőnek nem felelt meg.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-12 15:13:34

Számos dologból válhat helyi érték, így van ez Apátfalván is. A községben így került fel többek között a listára a pátfalvi lakodalmas és ragadványnevek, a népi halászat a Maroson vagy a millenniumi tölgyfák. Hiszen nem csupán régi épületeket, mint a Langó-kápolnát kell megőrizni az utókornak, hanem egy-egy jellemző tevékenységet is, jelen esetben a gyökértermesztést.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-12 09:53:17

Kulturális, közösségépítő, egészségfejlesztő szakemberekre is szükség lesz Makón arra, hogy megvalósulhasson Honvéd városrész fejlesztésének első üteme. Az önkormányzat 15 munkavállalót tud majd ehhez foglalkoztatni. Ennek a képzéseket jelentő projektnek a megvalósítása szükséges ahhoz, hogy utána elindulhassanak az infrastrukturális beruházások.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-11 11:52:13

Strand körút, Zöldház és Vadászház utca, valamint Nyárfa, Szélsőzug, Erdő és Tisztás köz - többek között ezekkel bővült a makói utcák, közök sora. A Maros-parti üdülőterületen kedden kezdték el az új táblák kihelyezését. Ezzel a nyaralótulajdonosok közel húsz esztendős óhaja vált valóra.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-07 10:49:41

Önerőből négy járda felújítását kezdte el a nagylaki önkormányzat, de a természet közbeszólt, s most a múlt heti hatalmas vihar okozta károkat kell helyette rendbe tenni. Tetőket bontott meg, fákat csavart ki a szél a községben. A környező településekről is érkeztek munkások, hogy segítsenek. A legnagyobb gondot azok a porták jelentik, ahová az önkormányzatt dolgozók nem tudnak bejutni, mivel román tulajdonban vannak, s nem érhető el a gazdája.

Feltöltő: Tudósító / 2017-07-07 09:41:10

Augusztus 20-ig lehet majd kitölteni a makói önkormányzat honlapján, a www.mako.hu-n azt a kérdőívet, mely a város közlekedésével kapcsolatos. Erről pénteken tájékoztatta a sajtó képviselőit Czirbus Gábor. Az alpolgármester elmondta: tavasszal elkezdték a belvárosban a KRESZ-táblák cseréjét, s jövőre kerül a sor az első körből kimaradt területek közlekedésének a felülvizsgálatára, melyhez a lakosok segítségét is kérik.