Promenád
Feltöltő: Soós Kata / 2017-11-15 14:00:45

Három hét múlva megkezdődik az advent. Hosszú időn át az önfeledt örömteli várakozást jelentette ez a karácsonyig tartó négyhetes időszak, de tavaly mintha megváltozott volna, amikor egy iszlamista merénylő a tömegbe hajtott a berlini adventi vásáron. Idén hatalmas a biztonsági készültség.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-11-08 17:29:02

Jelentősen lassult a kivándorlás Magyarországról, amiben része van a jövedelmek emelésének. Lassan elindulhat a külföldön dolgozók visszatelepülése is. Ugyanakkor ehhez az kell, hogy a jövőre hivatalba lépő új kormány előre gondolkodjon arról, milyen ösztönzőkkel tudja ezt segíteni - nyilatkozta Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Feltöltő: Soós Kata / 2017-10-27 08:04:09

Felépítették az utolsó két falat abból a nyolc prototípusból, amelyek közül az egyik húzódhat majd a mexikói határon. A megadott szempontok szerint ellen kell állnia egyórányi „büntetésnek”, ha bontókalapáccsal, fejszével, hegesztőpisztollyal, vésővel vagy más, falbontásra alkalmas eszközzel törnék át.

Feltöltő: Szabó Viktor / 2017-10-25 09:09:29

Van egy folyó Kolumbiában, az Andok keleti részén, amire gyakran csak úgy hivatkoznak, mint a világ legszebb folyója. Ez a Cano Cristales (Kristály-folyó), amit az öt szín folyójának vagy folyékony szivárványnak is szoktak nevezni, köszönhetően annak, hogy a megfelelő időszakban és körülmények között vörös, sárga, kék, zöld és fekete színben pompázik.

Feltöltő: Czabarka János / 2017-10-23 16:52:23

Milos Zeman cseh államfő a jövő héten kormányalakítási tárgyalásokkal bízza meg Andrej Babist, a hétvégi képviselőházi választásokon győztes ANO mozgalom elnökét. Ezt maga Babis jelentette be hétfőn délután a Prága melletti Lányban, ahol egy órán át tárgyalt a köztársasági elnökkel a választások után kialakult helyzetről.