Promenád
Feltöltő: Tudósító / 2010-08-06 16:02:43
Három nagy értékű, egyenként is több száz millió forintos tanácsadói szerződést vizsgál a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A feljelentést Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója tette még idén februárban a légicég átvilágítását követően. Értesüléseink szerint a Charter Corporation, a Seabury APG és egy meg nem nevezett, de a Malév korábbi igazgatósági tagjához köthető cég lehet érintett az ügyben.
Feltöltő: Kutasi Roland / 2010-07-31 14:02:53
Szakmai napra hívta az ország egész területéről a tervezőket és kivitelezőket a vásárhelyi székhelyű Csomiép Kft. A meghívottakról Mészáros Antal ügyvezető igazgató elmondta: a találkozó résztvevői hazánk híd-, mély- és vízépítésben legmeghatározóbb mérnökei, míg az előadásokat a szakmában egész Európában elismert szakemberek tartják.Sok fotóval!
Feltöltő: Martonosi János / 2010-07-30 12:43:29
`A magyar kormány helyesen döntött akkor, amikor szembeszállt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF)` jelentette ki Mark Weisbrot, a washingtoni Gazdasági és Politikatudományi Kutatóintézet központjának igazgatója a HírTV-nek adott interjújában. Weisbrot szerint a magyar kormány jobban kihasználja alkupozícióit az IMF-fel, mint más kormányok.
Feltöltő: Tudósító / 2010-07-29 09:45:26
Némileg erősödött csütörtök korán reggelre az euró/forint árfolyam szerda késő estéhez képest, a svájci frankot is 206 forint alatt jegyezték a bankközi devizapiacon. A forint további sorsát a nemzetközi hangulathoz kötik az elemzők.
Feltöltő: Martonosi János / 2010-07-27 12:14:07
A kedd reggeli kereskedésben újabb eladói nyomás alá került a svájci frank, melynek következtében az euróval szemben bő egy hónapos mélypontjára esett. A svájci deviza gyengülése mögött nincsenek új okok: javul a nemzetközi hangulat, erősödik a kockázati étvágy és így a befektetők elfordulnak a biztonságos menedéknek vélt devizáktól, így többek között a franktól és az amerikai dollártól.
Feltöltő: Tudósító / 2010-07-23 16:13:42
Az eddigi stabilról negatívra rontotta Magyarország államadósi besorolásának kilátását a Standard and Poor's. A hitelminősítő indoklása szerint a kormány által bevezetett egyes intézkedések, különösen a bankadó kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak a magyar gazdaság középtávú kilátásaira.
Feltöltő: Tudósító / 2010-07-21 15:33:28
Megingott a "szabadságharc" az EU és az IMF gazdasági kényszerei ellen. Az IMF képviselőivel a megegyezés elkerülhetetlen, s erre legkésőbb októberben sor kerül; rövid távon talán politikai erődemonstrációnak is tekinthető az Orbán-kormány vitája az IMF képviselőivel - mondta Krekó Péter, a Political Capital szakértője.