Promenád
Feltöltő: Szabó Viktor / 2018-02-07 14:59:08

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a vállalkozók is pozitívan fogadták azt a kezdeményezést, miszerint a vállalkozások építményadójának egy részét a munkavállalók bérének emelésére fordíthatnák. A béremelést ösztönző adócsökkentésről szóló javaslatot pénteken tárgyalja a vásárhelyi képviselő-testület.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-07 08:53:44

A hódmezővásárhelyi vállalkozók az építményadó közel harmadát az alkalmazottak béremelésére fordíthatják a jövőben Hegedűs Zoltán alpolgármester javaslata alapján. A cégeknek így kevesebb adót kellene fizetniük és úgy tudnának bért emelni, hogy a költségeik nem növekednének. Az előterjesztésről a pénteki rendes közgyűlésen döntenek majd a honatyák.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-06 23:02:47

Választási fórumot tartott a Németh László Gimnázium, Általános Iskola nemrég megújult ebédlőjében Hegedűs Zoltán, a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje kedden, ahol többek közt elhangzott mikor adják át az északi elkerülőt, valamint a Hódtóban található panelokat érintő biztonsági kérdésekre is kitértek a politikusok. Az eseményen részt vett Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Havasi Katalin a FIDESZ helyi elnöke, valamint Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi elnöke is.

Feltöltő: Herczegh Sándor / 2018-02-06 21:15:18

Hallottam, hogy Önöknél ma délelőtt Hernádi Gyula a vendég, s habár ma Strasbourgban vagyok az Európai Parlament ülésén, úgy gondoltam, hátha szerencsém lesz és hozzá tudok szólni a műsorhoz – ezzel kezdte hozzászólását Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője, aki a Rádió7 kedd délelőtti Napraforgó műsorában fejtette ki álláspontját a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban. Ez pedig távolról sem egyezik a vásárhelyi szocialistákéval. Nagyon nem. Czabarka János interjúja.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-05 15:15:19

Ma reggelre ellepték Hódmezővásárhelyt az óriásplakátok. A Simicska Lajos tulajdonában álló plakáthelyeken Márki-Zay Péter hirdeti magát, akit már a sokadik alkalommal kaptak hazugságon. A hazugságok sorában egyúttal a legújabbat is felírhatjuk, hiszen minden eddigi nyilatkozata ellenére jól láthatóan nem csak vásárhelyi magánszemélyek támogatását fogadja el.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-03 07:49:56

A korábbi találgatások helyesnek bizonyultak, ugyanis az új Mercedes-Benz A-osztály világpremierjén az is kiderült péntek este, hogy Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol ezt a kompakt modellt 2018-tól gyártják majd. A Daimler menedzsmentje egy másik fajsúlyos döntést is meghozott. A magyarországi üzemből elviszik a B-osztály gyártását annak érdekében, hogy helyet szorítsanak a gyártószalagon az új modellnek és továbbra is csúcson járassák a termelést. Bánatra tehát semmi okunk, a németek ezzel a lépésükkel csak tovább erősítették a magyar operáció pozícióját a cégcsoporton belül.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2018-02-02 14:26:46

Nincs áthidalhatatlan különbség Magyarország célja és az Európai Bizottság költségvetési elképzelései között, Európának továbbra is szüksége van a tagországok közötti fejlettségi különbségeket kiegyenlítő kohéziós politikára - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a V4 4 budapesti csúcstalálkozóját követően, ahol a nyolc ország képviselői Günther Oettinger uniós biztossal tárgyaltak.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2018-02-01 17:11:08

A magyar kormány közép-európai szövetségépítésben gondolkodik, ilyen politikát folytat, ezt mutatta a múlt heti budapesti V4-csúcstalálkozó, Orbán Viktor miniszterelnök keddi bécsi látogatása, és ebbe a sorba illeszkedik a jövő heti budapesti magyar-szerb kormányülés is - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a 108. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-01 07:23:31

Nyilvánosak lettek a kormánytagok és közjogi méltóságok vagyonnyilatkozatai is. Orbán Viktor miniszterelnök anyagi helyzetében nem történt érdemi változás. Áder János köztársasági elnöknek 2017-ben az előző évhez képest nőttek a megtakarításai. Kövér László vagyona nem változott.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-01 00:03:28

Választási fórumot tartott Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester Hódmezővásárhelyen, a Szabadság olvasókörben szerdán. Lázár János, aki a szerdai kormányülésről tért vissza a városba, több fontos információról is beszámolt.

Feltöltő: Tudósító / 2018-01-29 23:15:46

Aki egyszer megváltotta, annak a sírja tiszteletben tartandó – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Tarjáni olvasókörben tartott lakossági fórumon hétfőn. A rendezvényen részt vett Hegedűs Zoltán alpolgármester, a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje, valamint Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke is.

Feltöltő: Szabó Viktor / 2018-01-29 15:08:37

Hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal megújult épületét. A bővítés keretében az eddig 16 munkaállomásból álló Kormányablak január 1-től 24 ablakkal működik, valamint adóhatósági ügyfélszolgálattal bővült a szolgáltatások köre.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-01-25 08:09:51

Egy időközi önkormányzati választásból messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni. Mégis az országgyűlési választások előtt bő egy hónappal rendezendő polgármester-választás Hódmezővásárhelyen sok szempontból is fokmérő lesz. A Policy Agenda ennek kapcsán azt vizsgálta meg, hogy mire érdemes odafigyelni, mik lehetnek a következményei a választásnak.