Promenád
Feltöltő: Kutasi Roland / 2016-10-17 14:20:52

Az 1956-os forradalom és szabadságharc megítélésében nem az a legfontosabb, hogy akár az állam, vagy más közösségek milyen rendezvényeken emlékeznek a hatvan évvel ezelőtti eseményekre, hanem az, hogy hogyan él 56 és az azt megtorló rendszer a magyarok közösségéhez tartozó emberekben – jelentette ki Lázár János a Parlament hétfői, plenáris ülésén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: fontosabbnak tartja a hétköznapi emberek megemlékezését az állami megemlékezéseknél, és ebben az emlékeztetésnek, a múlt feltárásának és az oktatásnak alapvető feladata van.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2016-10-13 14:30:51

Az a kormány célja, hogy meggyőzze a parlamenti frakciókat arról: az alaptörvény módosítása elengedhetetlenül szükséges, hogy az ország határait megvédjék - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 65. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. Videóval!

Feltöltő: Kutasi Roland / 2016-10-10 14:29:43

A vitanapot tervez kormány a korábbiakhoz hasonlóan, amelyen az uniós források felhasználásáról összegezhetik a tapasztalatokat – jelentette ki Lázár János a parlament hétfői, plenáris ülésén, rámutatva: a kabinet célja, hogy a támogatási összegek mihamarabb a kedvezményezettekhez jussanak el az uniós bürokratikus feltételrendszer ellenére is.

Feltöltő: Megyeri József / 2016-10-01 07:18:52

Végéhez ért a hét partner, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részvételével megvalósult Európanizáció projekt, melynek célja egy online önértékelési eszköz létrehozása volt. Ennek segítségével a szervezetek mérni tudják saját "európanizációs", azaz nemzetköziesedési szintjüket.

Feltöltő: Megyeri József / 2016-10-01 06:40:53

A szeptember 30-án pénteken tartott tisztújító küldöttgyűléssel zárultak le a választások a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A gazdasági önkormányzat elnökének az immár harmadik ciklusát kezdő Nemesi Pált, a Ferroép Zrt. vezérigazgatóját választották 4 évre. Az ipari alelnöki pozíciót a szintén újraválasztott dr. Kőkuti Attila, a Tornádó International Kft. ügyvezetője; a kereskedelmi alelnökit Palotás Sándor, a Déli-Farm Kft ügyvezetője; a szolgátatásit Pataki Andrea, a Kontaktia Kft ügyvezetője; a kézműiparit pedig Török László egyéni vállalkozó tölti majd be.

Feltöltő: Tudósító / 2016-09-26 20:46:32

Kiszombor közvetlen közelében húzódik az államhatár, így a községben élők számára különösen fontos téma a migráció és az ezzel kapcsolatos népszavazás - derült ki a hétfői fórumon. Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője jött el a településre, hogy megossza gondolatait október 2-a fontosságáról a helyiekkel.

Feltöltő: Tudósító / 2016-09-26 20:04:24

- Óföldeák egy kis zárt közösség, így biztosan konfliktust szülne, ha ide más kultúrájú, vallású családok kötlöznének - vélekedett Simonné Sinkó Erika polgármester. Hétfőn a helyi idősek otthona elé várta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, miniszter az óföldeákiakat, hogy beszéljen velük a népszavazás tétjéről.

Feltöltő: Tudósító / 2016-09-26 19:06:19

- Az október 2-ai népszavazást úgy is fel lehet fogni, mint egy ellenállási tesztet, vagyis az is kiderül belőle, melyek azok a települések, amelyikben a legnagyobb az elutasítás a betelepítések ellen - mondta hétfőn Makón Lázár János. A miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Návay Lajos téren tartott lakossági fórumot.

Feltöltő: Tudósító / 2016-09-23 10:23:39

- Október 2-a nemzeti ügy és nem arról szól, hogy 2010-ben és 2014-ben ki, melyik pártra adta a voksát - fejtette ki Lázár János pénteken Makón. A miniszter, a térség országgyűlési képviselője a piac kapujánál beszélgetett az emberekkel és arra bíztatta őket, hogy menjenek el szavazni és nemmel válaszoljanak a feltett kérdésre.

Feltöltő: Soós Kata / 2016-09-22 10:05:44

2014-ben négy évre adtak megbízást az emberek a kormánynak, és nagyon súlyos külső körülmény kellene ahhoz, hogy ez a vállalás ne teljesüljön - mondta a miniszterelnök az Origónak adott interjújában. Orbán Viktor az előre hozott választásokat sunyi dolognak nevezte, emögött szerinte általában a politikai önérdek húzódik, és ezt a kezdeményezők többnyire el szokták veszíteni.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2016-09-21 19:05:59

Minden magyar embernek élete során legalább egyszer illik elmennie a magyar nemzet legnagyobb zarándokhelyeire, amelyek egyike Nagycenk, Széchenyi István egykori otthona - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Széchenyi Emlékmúzeum megújult állandó kiállításának megnyitóján.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2016-09-19 13:03:08

- Orbán Viktor még szeptember elején arra kérte a Fidesz-KDNP frakció tagjait, hogy mihamarabb kezdeményezzék az országgyűlésben a szabad kereskedelmi egyezményekkel kapcsolatos viták lefolytatását – tájékoztatott a Parlament hétfői, plenáris ülésén azonnali kérdésre válaszolva Lázár János.

Feltöltő: Soós Kata / 2016-09-16 06:41:47

Ha valaki bekopogtat hozzánk, udvariasan bemutatkozik és elmondja, hogy milyen céllal jött, az ok pedig ésszerű, akkor beengedjük. Amennyiben egy másik ember éjjel két órakor egy létrát támaszt az ablakunk alá, azt betöri, majd bemászik rajta, leül az ágyunkra és nem akar távozni, rendőrt hívunk. A magyar baloldali pártok szerint az utóbbi „vendégnek” pont olyan jogai vannak, mint az elsőnek, ezért azt javasolják, hogy ne foglalkozzunk ezzel a kérdéssel.

Feltöltő: Tudósító / 2016-09-14 10:33:38

- Tiltakozunk a betelepítés kvóta ellen! - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a Fidesz makói alapszervezetének elnöke a piac főbejárata előtt. A tiltakozás és az október 2-ai népszavazáson nemmel való voksolás érdekében aláírásgyűjtést is kezdett a párt makói vezetősége és tagsága.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2016-09-12 18:01:19

– Arról, hogy a magyar agráriumnak a következő évtizedekben meghatározó szerepe lesz, szakmai és társadalmi konszenzus alakult ki – jelentette ki Lázár János képviselői interpellációra válaszolva a Parlament őszi ülésszakának első plenáris ülésén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a kormány igyekezett azokat a birtokpolitikai elképzeléseket érvényesíteni, amely szerint a mezőgazdaság erejét a kis- és középbirtokos gazdaságok képviseljék, és a támogatási intézkedéseket is ehhez az elvhez rendelték hozzá.

Feltöltő: Tudósító / 2016-09-10 14:41:52

- A Hagymafesztivál legfontosabb kérdése, van-e jövője a makói vöröshagymának! - szögezte le szombaton Lázár János a helyszínen. A miniszter, a térség országgyűlési képviselője ezért azt kezdeményezi, hogy hozzanak létre egy olyan akciócsoportot, mely újból piacképessé tenné Makó és környékének egyik legfontosabb mezőgazdasági termékét.

Feltöltő: Soós Kata / 2016-09-07 09:04:19

A kvótanépszavazás, a családtámogatási, az egészségügyi és az oktatási rendszerben tervezett változtatások és a kormánypárt 2018-ig szóló politikai stratégiája is szerepel a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén Balatonfüreden - erről Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője beszélt a Magyar Időknek adott interjújában.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2016-09-02 22:04:14

Elkészült a Szalézi Rend Don Bosco Sportközpontja Kazincbarcikán, a mintegy kétmilliárd forintos, állami és egyházi költségből megvalósult létesítményt pénteken adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. Az avatáson Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: a kormány támogat mindenkit, aki a leszakadáson, a szegénységen változtatni akar, aki az esélyegyenlőségért, a felemelkedésért küzd.