Promenád
Feltöltő: Szeri Csaba / 2018-02-23 20:59:50

Február 23-án tartotta közgyűlését a Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártélyon. A rendezvényen összegezték az elmúlt évet, elfogadták a 2018-as év költségvetését és terveit, valamint valóra vált egy régóta dédelgetett álom: egy tűzoltó gépjárműfecskendő került az egyesület és Mártély birtokába!

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 19:39:25

Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek! - a szlogenje évek óta Makón a szépkorúak batyus báljának. Pénteken senki se érkezett üres kézzel a sportcsarnokban tartott vidám mulatságra, süteményekkel, szendvicsekkel megrakott tálcákkal, italokkal teli kosarakkal jöttek a vendégek. Farkas Éva Erzsébet polgármester is megajándékozta a nyugdíjas klubokat, pálinkát, gyümölcsöt és C-vtiamint kaptak tőle.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-23 19:28:11

Megtartotta közgyűlését pénteken a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vízilabda Club, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Több napirendi pontot is tárgyalt a tagság, ilyen volt többek között a jelenlegi elnökségi tagok posztjának megtartása, de a Hód Úszó SE-vel való fúzió is szóba került.

Feltöltő: Égető Réka / 2018-02-23 19:18:33

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan 23 '56-os címmel Kiss Adél festőművész, Oláh Katalin Kinga szobrászművész és Oláh Mátyás László szobrászművész közös tárlata nyílt meg pénteken a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. Az alkotók az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ismert és kevéssé ismert huszonhárom szereplőjének portréját alkották meg különböző technikával és eltérő művészi látásmóddal.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 18:45:21

Pókember, ninja, Batman és pillangók is eljöttek pénteken a már hagyományosnak mondható makói roma farsangra. Annak a gyerkőcnek sem kellett elkeserednie, aki nem bújt jelmezbe, hiszen a helyszínen szakavatott kezek segítettek nekik az álarcok elkészítésében.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 16:26:05

Farsangoztak a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola diákjai. A fiatalok, rendkívül kreatív jelmezeket mutattak be a szülők, diáktársaik és a zsűri számára, a Murgács Kálmán Művelődési Központban, pénteken délután. A szervezők kézműves foglalkozásokkal és rengeteg meglepetéssel készültek a gyermekek számára, majd a mulattságot a Vackor zenekar interaktív koncertje zárta.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 16:20:41

Sajtótájékoztató keretében, személyesen fejezte ki pénteken a FIDESZ-KDNP, hogy a február 25-i időközi polgármester választáson mindannyian Hegedűs Zoltán mellett állnak, mert ő az az ember, aki biztosítja a város nyugodt fejlődését, és megválasztásával abban a mederben folytatódhat az út, amelyen Hódmezővásárhely 2014-ben, Almási István vezetésével elindult.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 15:43:34

Zajlik a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola energetikai korszerűsítése. Az intézmény, Bajcsy Zsilinszky utca felőli része, kívülről, már teljesen átalakult és az intézmény további részein is gőzerővel folynak a munkálatok. Az iskolát azonban nem csak kívülről, belülről is fel szeretnék újítani, sőt a Modern Városok Program keretein belül bővíteni is szeretnék. A beruházás részleteiről Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, pénteken tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Feltöltő: Czabarka János / 2018-02-23 15:22:26

Az utcai megkereső szolgálatok munkáját is megerősítik: megnövelt rendszerességgel, takarókkal, meleg ruhával, kesztyűvel, gyógyszerrel és vitaminokkal felszerelkezve keresik föl a külterületeken és a települések utcáin élőket az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai.

Feltöltő: Kutasi Roland / 2018-02-23 15:00:12

Három dél-alföldi család történetén keresztül mutatta be a kommunista rendszer kuláküldözését a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott rendhagyó történelemóráján Nagy Gyöngyi. Az Emlékpont történészének pénteki előadásán az Eötvös József Szakközépiskola diákjai vettek részt.

Feltöltő: Szeri Csaba / 2018-02-23 13:57:38

A hétvégén a Gyömrő otthonába látogat a HLKC, a vásárhelyi lányok számára mondhatni kötelező a pontszerzés, a bajnokságban eddig még nyeretlen hazaiak ellen. A találkozót mégsem nevezhetjük lefutottnak, Varga József tanítványainak 60 percen keresztül a legjobbat kell nyújtaniuk.

Feltöltő: Soós Kata / 2018-02-23 10:10:08

Megdőlt egy nagy méretű fa Hódmezővásárhely külterületén, a Csomorkányi úton. A fa törzse a közút forgalmát is veszélyeztette. A csütörtök délutáni lakossági bejelentést követően a hódmezővásárhelyi egységek érkeztek a helyszínre. A tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével végezték el a műszaki mentést, melynek köszönhetően rövid idő alatt helyreállt a forgalom az érintett útszakaszon.

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-23 10:00:09

Pénteken 10 órától országgyűlési képviselői fogadóórát tartott a Rádió 7 Napraforgó műsorában Lázár János, Csongrád megye 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ennek során szó esett a választási körzetében lévő településekkel kapcsolatos fejlesztésekről, és arról, merre tartanak ezek a városok és települések. Kiemelten szó esett a munkanélküliség csökkenéséről, és számos hallgatói kérdés is megválaszolásra került. Emellett az országgyűlési képviselő kifejtette véleményét a február 25-i időközi polgármester választással kapcsolatban is. Cikkünkben percről percre követheti a fogadóóra részleteit, történéseit!