Promenád

Zárt-e a rendszer? - Csatornáznak Mindszenten

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-03-03 11:46:48

A már elkészült szakaszokon a víztartási munkálatokat végzi a kivitelező Mindszenten, ahol nagyban zajlik a csatornázás. A csapadékos időjárás továbbra sem könnyíti meg a munkások dolgát, de a lakosokét sem, ugyanis a közlekedés során a sárral kell megküzdeniük.

A nyolcas számú öblözetben feltöltötték vízzel a rendszert és azt vizsgálják, hogy az zárt-e, vagy valahol ereszt. A Miási út, a Kinizsi, a Ludas, a Mikszáth és a Móricz utcában folynak az ellenőrzési feladatok – tudtuk meg Elekes Józseftől, a BPW Konzorcium munkatársától.

„Eddig nem volt probléma” – mondta a bejárás során az egyik dolgozó, akitől megtudtuk, hogy fél óránként mérik a vizet, és amennyiben csökken a szint, akkor valahol gond van. - És, ha szivárgás van, hogy derül ki hol a probléma? „Az gyorsan megvan, ugyanis ott beesik a föld” – válaszolta a munkás.

Mindeközben a Ludas utcában a házibekötések készülnek. A Dózsa-telepi városrészben járva nem egyszerű a közlekedés, ugyanis szinte tiszta sár minden. Ez a munkálatok vele járója, amihez nagyban szerepet vállal az időjárás is. Elekes József elmondása szerint a lakosok továbbra is türelmesek és reméli azok is maradnak.

A.S.