Promenád

Újabb tízmilliót utalt a társulat

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-01-03 18:25:55

Az óév utolsó napjaiban több mint 10 millió forintot utalt a Mindszenti Víziközmű Társulat a Fundamneta Lakáskassza Zrt-nek, így továbbra sincs veszélyben a szennyvízberuházás állami támogatása. Hevesi István elnök elégedett a helyiek fizetési hajlandóságával.

A Mindszent Város Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Beruházásának Megvalósítása elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projekt bruttó 4,5 milliárd forintból valósul meg, melynek 15 százalékos önerejéhez a lakosok is hozzájárulnak. A Fundamenta lakáskassza szerződéssel rendelkezőknek 200 ezer, míg azoknak, akik nem kötöttek szerződést 260 ezer forint ingatlanonként az önrész.

A pénzt a Mindszenti Víziközmű Társulathoz fizetik a helyiek – akár egy összegben, akár részletekben -, majd a társulat a befizetett pénzt negyedévente utalja el a Fundamenta Lakáskassza Zrt-nek, hogy az állami támogatást megkapja a település.

„Az óév utolsó napjaiban 10 millió 120 ezer forintot utaltunk el a Fundamentának, így utolértük magunkat” – kezdte beszélgetésünket Hevesi István, aki elmondta, „korábban mindig el voltunk csúszva – általában egy negyedévvel -, de a december végi utalással ez megszűnt, sőt még maradt is pénz a társulat számláján.”

- 2007. óta több mint 340 millió forintot tettek hozzá a helyiek a csatornázáshoz. A szerződések 2016. júniusában járnak le, azaz addig még tíz alkalommal kell utalnunk Zrt-nek – tette hozzá Hevesi István, aki a fizetési hajlandóságról elmondta, a teljes lakosságra vetített érték 75 százalékos, míg a lakáskassza szerződéssel rendelkezők esetében már bőven 80 százalék fölött van a befizetési arány.

- Ez nagyon jó eredmény, ami annak is köszönhető, hogy a lakosok már látják a gépeket, látják, hogy megkezdődtek a munkálatok – zárta Hevesi István.

A.S.