Promenád

Sajtóközlemény - Vakbarát verzió

Feltöltő: Fazekas Gábor / 2013-09-28 11:06:31
LETETTÉK A MINDSZENTI CSATORNÁZÁS ALAPCSÖVÉT - KEZDŐDHET A BERUHÁZÁS 2013. SZEPTEMBER 27.

Megnyitották a „Mindszent város szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási beruházásának megvalósítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projektet szeptember 27-én, és megtörtént az ünnepélyes alapcső-letétel is, így indulhat a csatornázás a Tisza-parti városban. A beruházás 2015. augusztus végére készül el.

A Mindszenti Víziközmű Társulat szinte napra pontosan hat éve alakult, ez idő alatt jutottak el a településen a szennyvízberuházás nyitórendezvényéhez. Irtó Krisztián, a kivitelező Betonútépítő Zrt. közműépítési igazgatója elmondta, több mint egy hónapja kötötték meg a szerződést és most a tervezési feladatok pontosítása, az engedélyek aktualizálása folyik. Ez heteken belül lezajlik, utána kezdődnek a tényleges munkálatok, amelyet 2015. augusztus végére - már a próbaüzemmel együtt - kell befejezni.

A projekt 40 kilométer gerincvezeték építést, több mint 2859 ingat¬lanbekötést, 11 közterület átemelő állomás és 450 házi beemelő kialakítását, valamint egy 800 köbméter/nap kapacitású szennyvíz¬tisztító telep kialakítását tartalmazza. A csatornahálózatot 2-5 méter közötti mélységben helyezik el.

A város első embere kifejtette, a beruházás összköltsége közel 4,5 milliárd forint. A kisvárosban arra törekednek, hogy a 85 százalékos állami támogatást 95-re emeljék.A projekt alapcsövét szeptember 27-én Zsótér Károly polgármester és Farkas Sándor Szentes és térségének országgyűlési képviselője helyezte el a polgármesteri hivatal melletti téren.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A beruházásról bővebb információt a www.mindszent.hu oldalon olvashatnak.