Promenád

Sajtóközlemény - Vakbarát verzió

Feltöltő: Fazekas Gábor / 2013-11-06 17:38:47

Felvonultak a munkagépek

2013. november 4.

Mindszenten felvonultak a munkagépek és a kivitelező megkezdte a munkálatokat a Hódosy Imre, a Búzavirág és az Akácfa utcákban a Mindszent Város Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Beruházásának Megvalósítása elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projekt keretén belül.

A munkát a Szőlő-parton a házakhoz befutó vezetékek elhelyezésével kezdte meg a kivitelező, azaz a szárnyvezetéket építik ki és majd csak utána a gerincvezetéket – ismertette a munkafolyamatot a helyszínen Zsótér Károly polgármester. Elmondta, hogy még nem teljes a kivitelezői létszám, újabb csoportok érkeznek a munkavégzésre. Hangsúlyozta, hogy a lakosság megelégedésére igyekeznek az aznap kiásott gödröket és árkokat a nap végére betemetni. Örömét fejezte ki, hogy a kivitelező a járda alatt helyezi el a vezetéket, így a járdát nem kell felbontani.
Ahogy a szárnyvezetékek elkészülnek utána kezdik a gerinc kiépítését. Kiemelte, hogy a kivitelező az aznap felbontott szakaszt aznap be is temeti. A polgármester elmondta, hogy a csatorna bekötések helye nincs pontosan megszabva, de az előírásokat be kell tartani, azaz az épülettől és a vízbekötéstől 1,5 méterre, a gáz, telefon, elektromos vezetékektől és a villany-oszloptól 1 méterre kell futnia a csőnek.