Promenád

Öt szakma hatvan szalagja - Galéria!

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-10 22:04:29

Leendő mezőgazdasági gépészek, gépésztechnikusok, informatikai rendszergazdák, kertészek, illetve dísznövénykertészek kapták meg a kis szalagjukat szombaton este a makói sportcsarnokban. A Galamb iskola igazagtója, Horváth Zoltán elmondta: ha a sajátját is beleszámítja, akkor ez a 22. szalagtűzője ebben az intézményben.

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium zárta Makón a szalagavatók 2018-as sorát. Szombat este az Erdei János Városi Sportcsarnokban öt szakma összesen hatvan diákjának a ruhájára tűzték fel az érettség kis jelképét, vagyis a szalagot. Az eseményen részt vett többek között Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője, illetve az intézmény fenntartója, a Földművelésügyi Minisztérium részéről a miniszteri kabinet beruházási koordinátora, Russói László, valamint Szél István, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnöke, Székkutas polgármestere és Farkas Éva Erzsébet makói polgármester.

Lázár János miniszter, Farkas Éva Erzsébet polgármester és Horváth Zoltán igazgató

- Ha beleszámolom a sajátomat is, akkor ez már a 22. szalagavatóm ebben az intézményben - nyilatkozta Horváth Zoltán. Az iskola igazgatója kiemelte: a leendő informatikai rendszergazdáknak most tűztek utoljára szalagot, mert a későbbiekben ezt már nem oktatják. Azonban az űrt pótolják, ugyanis egy új szakot vezetnek be, méghozzá az alkalmazott informatikában precíziós agrárinformatikai technikusokat képeznek majd. Érdekesség, hogy ennek a központi programtervezetét a Galamb igazgatója írta, s az országban egyedüliként Makón fogják tanítani. Horváth Zoltán ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Horváth Zoltán

A fenti szakmákat többnyire fiúk tanulják, így hiába van több végzős osztály a Galambban, szombat este csak egy nyitótáncot láthattak a vendégek, melyben a galambosok barátnői, hölgy ismerősei segédkeztek. Berecz Dominik József mezőgazdasági gépésztechnikusnak tanul. - Nagyon szerettem a géprajz órákat, de a gyakorlatot is, azért választottam ezt az iskolát és ezt a szakot, mert családi gazdaságunk van, melyet szeretnék továbbvinni - árulta el a végzős galambos.

Berecz Dominik József

A hagyományokhoz híven a tizenkettedikesek elköszöntek az alsóbb évfolyamosoktól, a tizenegyedikesek pedig elbúcsúztatták a végzősöket. A távozók nevében Sebestyén Martin, a maradókéban pedig Panta Zsolt szólt néhány szót. Mind a két fiú elsősorban azt emelte ki, hogy kiváló közösség kovácsolódott össze a Galambban, senki nem nézte, hogy a másik hány éves, milyen szakos, segítették egymást.

Munkatársunktól. K.