Promenád

Hogy készül a fenéken sült túrós lepény?

Feltöltő: Czabarka János / 2017-09-12 15:25:57

A hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek.

A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú fejlesztése, a térség vendéglátó helyeinek kiváló vendégcsalogató kínálatának bővítése, a térségi ételek, ételsorok kialakításának lehetősége, térségi gasztronómiai kiadványok kiadása. Valamint a városunkra jellemző egyedi, speciális tárgyak, szokások, emlékek, személyek, művek felkutatása, bemutatása… vagyis mindent ami vásárhelyi, vagyis "Vásárhelyikum".

A Tradicionális Vásárhelyi Ételek bemutatkozására 2017. október 7-én, szombaton kerül sor Hódmezővásárhelyen a Dr. Rapcsák András úton (sétáló utca) - Almáskert.

A nevezési lap és tájékoztató itt található:

http://static.promenad.hu/docs/Főzőversenykiírás.pdf