Promenád

Helyiek is dolgoznak a mindszenti csatornázásban

Feltöltő: Antal Sándor / 2013-11-04 20:18:02

„Az már az első pillanatban látszik, hogy lesz dolguk a helyieknek csatornázás során” – jelentette ki a november 4-i lakossági fórumon Zsótér Károly polgármester. A beruházás tényleges munkálatai hétfőn kezdődtek a Hódosy utcán, ahol jelenleg kilenc mindszenti dolgozik. A beruházásnak 2015. augusztus 8-ig kell teljesen lezárulnia.

Arról már a nap folyamán beszámoltunk, hogy megkezdődtek a „Mindszent Város Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Beruházásának Megvalósítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projekt munkálatai. A tapasztalatokról sok információval még nem tudtak beszámolni a hétfő esti lakossági fórumon, ahol főként a kivitelezés menetéről tájékoztatták a lakosokat.

Zsótér Károly polgármester délután a munkálatok helyszínén járt. Első tapasztalatait meg is osztotta a fórumra érkezőknek, ugyanis elmondta: „az már az első pillanatban látszik, hogy lesz dolguk a helyieknek csatornázás során” – utalt a polgármester arra, hogy a munkálatokat megkezdő „csapatot” mindszentiek alkotják.

Jelenleg kilencen dolgoznak, akik közül mindenki mindszenti – mondta a polgármester. Hamarosan újabb helyszíneken kezdik a munkálatokat, ahol szintén helyiek is dolgoznak majd – tette hozzá a település első embere, aki a 85 százalékos állami támogatás növeléséről is beszélt.

- Azon dolgozunk, hogy a 85 százalék minél több legyen, szeretnénk felvinni 95 százalékra. Eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sikerül növelni a támogatás mértékét, de ez még nem biztos, hamarosan meg lesz a végleges válasz – tette hozzá Zsótér.

A pályázat végén az a legfontosabb, hogy az utak megújuljanak. Amennyiben sikerül a támogatás mértékét megemelni, akkor a megmaradt pénzt önerőként használnák fel, amiből megvalósulna az útfelújítás.

Legfontosabb az információ

A fórumon jelen volt Irtó Roland, a Betonút Zrt főépítési vezetője is, aki a házi bekötések menetéről tájékoztatta a megjelenteket. - Amelyik utcában dolgozni szeretnénk, azt két héttel előtte közölni fogjuk a Mindszenti Hírekben hasábjain keresztül. Mindezek mellett az alvállalkozó minden ingatlan tulajdonosnak eljutat egy értesítőt az érkezés időpontjáról, amin természetesen lesznek elérhetőségek, hogy ha valami probléma lenne – ismertette a folyamatot Irtó Roland, aki hozzátette, ezután személyesen is megkeresnek mindenkit, amikor meghatározzák, hogy hova kerüljön az udvarban a tisztítóidom.

A projektnek 2015. augusztus 8-ra kell lezárulnia – mondta Irtó Roland, aki szerint az udvaron belüli munkálatokat 2014. nyarán, ősszel kellene elvégezniük a helyieknek. Amint azzal kész vannak, az nem azt jelenti, hogy egyből rá is kell kötni az új rendszerre, de erről majd időben értesítik a lakosokat.

Irtó Roland arra kérte a mindszentieket, hogy legyenek türelmesek, és bármilyen problémával keressék őket.

A fórumon Széll Pál, helyi lakos véleménye szerint a legfontosabb, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak a helyiek. Ha tudják, hogy mi történek akkor türelmesek lesznek – tette hozzá.

355 milliót fizettek eddig be a mindszentiek

Hevesi István, a Víziközmű Társulat elnöke arról tájékoztatta a helyieket, hogy eddig összesen 355 millió forintot fizettek be a társulat számlájára, amit negyedévente, részletekben utalnak a Fundamenta Lakáskassza Zrt. felé. - Ez egy brutálisan nagy összeg – mondta az elnök, aki hozzátette, jelenleg stabil és megnyugtató a háttér mindenki számára.

A.S.