Promenád

Hat éve várják ez a pillanatot: megkezdődött a csatornázás Mindszenten!

Feltöltő: Antal Sándor / 2013-11-04 16:03:10

A Hódosy Imre utcában kezdte meg a munkálatokat a kivitelező Mindszenten, ahol több mint hat éve várnak a csatornázásra. Hétfőn eljött a várva várt nap felvonultak a munkagépekkel és a házi bekötések feltárásával kezdődtek a munkálatok. Fotókkal!

Két munkagép, kilenc ember és a megfelelő felszerelés, anyag a helyszínen van. Hétfőn megkezdődtek a Mindszent Város Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Beruházásának Megvalósítása elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projekt munkálatai. Természetesen ez még nem a teljes kivitelezői létszám. Hamarosan újabb csoportok érkeznek.

A munkát a Szőlő-parton, a Hódosy Imre utcában kezdte el a kivitelező, ahol elsőként a házakhoz befutó vezetékeket helyezik el, azaz a szárnyvezetéket építik ki és majd csak utána a gerincvezetéket – ismertette a munkafolyamatot Zsótér Károly, polgármester.

- Azokat a gödröket, árkokat, amiket kiásnak, azt még aznap betemetik – tette hozzá Zsótér, aki annak külön örül, hogy a járdát nem bontják fel, hanem átfúrnak alatta, és úgy helyezik le a vezetéket.

Amint elkészülnek a szárnyvezetékekkel, utána kezdik a gerinc kiépítését. Ebben az esetben is el lehet mondani, hogy csak akkora szakaszt bontanak fel, amekkorát egy nap be is tudnak fejezni. Az út helyreállítása elsőnek kőzúzalékkal történik meg, majd miután megsüllyedt a talaj, csak utána kapja meg a szilárd burkolatot.

Ez természetesen még odébb van, hiszen hétfőn kezdődtek a munkálatok. A következő ütemben az Észak és a Horváth Gyula utcán, valamint környékén végzik majd a csatornázást. A pontos helyszínről és az időpontról a kivitelezők folyamatosan egyeztetnek az ingatlantulajdonosokkal.

A csatorna bekötések helye nincs meg szabva, de különböző előírásokat be kell tartani: épülettől és a vízbekötéstől 1,5 méterre, a gáz, telefon, elektromos vezetékektől és a villanyoszloptól 1 méterre kell futnia a csőnek – zárta a polgármester.

A.S.