Promenád

Hamarosan jöhetnek a betegek

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 14:52:16

A tervek szerint február 19-étől fogadja ismét a betegeket a makói újvárosi orvosi rendelő. Az önkormányzat jóvoltából a Justh Gyula utcai létesítmény kívül-belül teljesen megújult. A közel 40 esztendős épületre összesen 33,2 millió forintot költött a város.

A két háziorvos, dr. Takács Éva és dr. Ábrahám Judit között Kádár József települési képviselő

Hosszú esztendőkön vártak arra a makóiak - s közöttük is elsősorban az újvárosiak - hogy végre megújuljon a Justh Gyula utcai rendelő. A 40 esztendős épületre már nagyon ráfért a nagygenerál, hiszen a tisztasági festésen kívül eddig mást nagyon nem is csináltak rajta. Ez szerencsére azonban már  a múlt, hiszen még 2017-ben kiköltöztették a falai közül a rendelést a szemben lévő korábbi bölcsődébe, hogy az egészségügyisek helyét építőipari munkások vehessék át.

- Az önkormányzat fontos feladatának tartja azt, hogy megfelelő körülményeket teremtsen az egészségügyi alapellátások biztosítására - nyilatkozta csütörtökön a helyszínen Kádár József. A települési képviselő hozzátette: a száz százalékban saját forrásból biztosított 33,2 millió forintból kívül és belül, vagyis teljesen megújulhatott az épület.

Dr. Ábrahám Judit

Két háziorvos dolgozik ebben a rendelőben. Az egyikük dr. Takács Éva, akihez az 5-ös körzet tartozik és 2002 óta rendel a Justh Gyula utcában. - Az új környzetben teljesen külön alakították ki a két rendelőt, a kiszolgáló helyiségek egy részét pedig áttervezték annak érdekében, hogy tágasabbak legyenek - tudtuk meg a doktornőtől. A tervek szerint a betegek február 19-től jöhetnek ide újra, s már nem kell a szemközt lévő ideiglenes rendelőbe átmenniük. A jó hír: csak a környezet változott, a rendelési idő nem, továbbra is a megszokott időben fogadják a pácienseket.

- Ha úgy nézzük, szinte egyáltalán nem hasonlít ez a mostani a korábbi állapotokra, nem csupán modernebb és tágasabb, hanem világosabb is lett az egész - vette át a szót a másik háziorvos. Dr. Ábrahám Judit elmondta: mivel új nyílászárókat, szigetelést kapott az ingatlan, az energiafelhasználás is gazdaságosabbá vált. Naponta átlagosan 150-en keresik fel ezt a rendelőt. Nem csupán újvárosiak jönnek, hanem a Makóhoz tartozó tanyakról, így Rákosról, Igásról is érkeznek betegek. Mivel ők többnyire autót használnak, így fontos, hogy megfelelő parkolóhely is legyen a rendelőnél. - Már tervezik, hogy ennek érdekében bővítik a parkolóink számát - mondta végül dr. Ábrahám Judit.

Munkatársunktól. K.