Promenád

Erről beszélgetett Orbán és Hegedűs

Feltöltő: Tudósító / 2018-02-08 09:54:19

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármestere szerdán folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalásokat Budapesten. Ennek eredményeiről az alpolgármester csütörtökön tájékoztatta a sajtó munkatársait.

A találkozó egy igen különleges újság átadásával indult. Hegedűs Zoltán az édesapja, Hegedűs Lajos által gondosan őrzött lapot nyújtott át Orbán Viktor miniszterelnöknek, amely az 1998-as választások előtt készült. A címlapon Orbán Viktor látható, és a vásárhelyiek figyelmébe ajánlja Dr. Rapcsák Andrást és a Fideszt. A lap belső oldalain több képviselő-jelölt bemutatkozása olvasható. "Ismerős arcokat fedezett fel Orbán Viktor, többek között dr. Grezsa Istvánt és dr. Kószó Pétert, majd anekdótáztunk erről az időszakról egy kicsit" - mondta Hegedűs Zoltán.

A tárgyalás alatt az alpolgármester többek között megmutatta a tervrajzot az új piac-és vásárcsarnokról. „Tetszett neki, azt mondta, ez egy szép látványterv. A miniszterelnök kifejtette, a magyar kereskedelmet erősíteni kell, és törekedni arra, hogy a magyar termékek minél közvetlenebbül jussanak el a vásárlókhoz. A piac talán az egyik legegyszerűbb módja ennek. Hozzátette, ha ez egy jó minta lesz Vásárhelyen, akkor ezt országosan is folytatni kellene” – mondta Hegedűs Zoltán. Az alpolgármester hozzátette, a piac-és vásárközpont közösségi térként is szolgálna, hiszen itt igen gyakran lehet ismerősökkel találkozni.

Szó esett a Modern Városok Programról is, amellyel kapcsolatban Hegedűs Zoltán a kiváló együttműködést, és a dinamikus előrehaladást emelte ki a miniszterelnök előtt. Bemutatásra kerültek a Bethlen Gábor Református Gimnázium tervrajzai is, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor több kérdést is feltett, élénken érdeklődött, csakúgy, mint a Minőségi Otthoncsere Programról, amely igen népszerű, és amelyet Budapest is figyelemmel követ, hiszen a fővárosban is nagyon sok panelház, paneltelep van.

Szóba került a migráns kérdés is, illetve a laktanya óriási mértékű fejlesztése. Hegedűs Zoltán ezzel kapcsolatban a miniszterelnök elé tárta a katonai szakközépiskola és a honvédelmi ismeretek fontosságát is.

Beszélgettek a gyülekezeti templomok helyzetéről is. A tabáni, a susáni épület igen rossz állapotban van, de a belvárosi és az evangélikus temmplomok is felújítást igényelnek. Orbán Viktor támogatta az ebbéli javaslatokat is.

"A beszélgetésben talán az egyik legfontosabb dolog az volt, hogy az a szövetség, amit annak idején Almási István és Orbán Viktor megkötött, a jövőben is áll a város és a kormány között" - mondta Hegedűs Zoltán.

Az alpolgármester összegzésként kiemelte, a szóba hozott kérésekkel kapcsolatban a kormányfő támogatásáról biztosította.

Az időközi polgármester-választással kapcsolatban a miniszterelnök ennyit jegyzett meg: Február 25. Hódmezővásárhely fejlődése nem állhat meg! Hajrá, Hegedűs Zoltán!

Orbán Viktor március 14-én Hódmezővásárhelyre látogat, hogy részt vegyen az első világháborús emlékmű felavatásán.