Promenád

Egyelőre kevés a tisztítóba érkező szennyvíz

Feltöltő: Megyeri József / 2015-07-15 06:35:34

Megkezdődött a mindszenti szennyvízberuházás burkolatrekonstrukciós munkálatainak keretében a Napkelet utca helyreállítása, de egyszerre több öblözetben is zajlanak a munkák. Ezzel párhuzamosan a próbaüzem is zajlik, de egyelőre még a tisztítómű kapacitása közel sincs kihasználva.

Félpályás útlezárás és forgalomkorlátozás van így érvényben ezen a szakaszon. Mintegy két – két és fél hét alatt állítják helyre a Napkelet utcán először a vezeték nyomvonalát, majd a félpálya is megújul – tájékoztatott Tóth Tibor, a kivitelezés felelős műszaki vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy mindeközben az Észak és Iskola utcában is zajlik a helyreállítás, sőt az aszfaltozások nagy része el is készült. Tulajdonképpen kis foltszerű javítások, illetve a padkázás van még hátra. Ezután ők a Szőlő-parti részre haladnak tovább, hiszen egyszerre több helyen megosztva dolgoznak. A kivitelező konzorcium egyik csapata 80, míg a másik 45-50 százalékos készültségnél tart a helyreállításokban. Természetesen továbbra is kérik a lakosság türelmét és megértését, igyekeznek minél hasznosabb és jó munkát végezni.

Nem szabad a helyreállítások közepette megfeledkezni arról, hogy folyik a próbaüzem, de nem éri el a napi 100 köbmétert még a tisztítandó szennyvíz, ami nagyon kevés. De a biológiai tisztítás beindult. Nagyon kellene a szennyvíz a tisztítóba, hogy annak kapacitását is ki lehessen próbálni. Ezért is fontos az, hogy a rákötési értesítés átvétele után mihamarabb kössenek rá a lakosok a rendszerre. Fontos tudnivaló még, hogy akik eddig is igénybe vették a szennyvízszolgáltatást, azoknál 2015. június 15-én a vízóraolvasás megtörtént, és ettől az értéktől indulóan október 20-ig a szennyvíz elvezetése és tisztítása náluk is ingyenes.

Forrás és fotók:

Juhász Éva