Promenád

Egy éve csatornáznak Mindszenten – Fotókkal!

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-09-10 15:38:19

Mintegy 60 százalékos készültségnél jár a mindszenti szennyvíztelep kivitelezése, valamint a csatornarendszer kiépítésével is jól haladnak a településen – derült ki szerdán, Zsótér Károly, polgármesterrel történő bejárás során. A település első embere szerint próbaüzem kezdésére befejeződnek a munkálatok.

Közel egy éve, azaz 2013. szeptember 27-én tették le a Mindszent Város Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Beruházásának Megvalósítása elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projekt alapkövét.

A beruházás 4,5 milliárd forintból valósul meg a településen. A támogatási intenzitás 85 százalékos volt, amit idén május végére sikerült feltornázni 94,76 százalékra. Így a közel 2 milliárd 900 milliós támogatás 3 milliárd 308 millióra emelkedett.

Jelenleg minden öblözetben folynak a munkálatok, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással. A leglátványosabb munka most a Szabadság téren zajlik, ahol nem csak gravitációs, hanem nyomott vezetékeket is ki kell alakítani – mondta Zsótér Károly, polgármester, aki hozzátette, jól haladnak a vezetékrendszer kiépítésével. Kicsit lassabban indult el a projekt, de a jó idő miatt sikerült behozni a lemaradást. A hálózat kiépítésével nem lesz gond, a próbaüzem kezdésére befejeződnek a munkálatok.

Mindezekkel egy időben készül a szennyvíztelep is, amely a mártélyi útról már jól látható. A benzinkút és a temető között szinte a „semmiből” nőtt ki a kétszintes épület, ami a gépház. Mellette már elkészült a biológiai műtárgy és az ülepítő betonműtárgy is. A technológiai szerelés október elején elindul – tájékoztatott a polgármester.

A.S.