Promenád

Az időjárás a legnagyobb ellenfél - Fotókkal!

Feltöltő: Antal Sándor / 2014-02-18 16:29:20

Napi 10-12 házi bekötés, valamint 80-100 méter gerincvezeték készül el Mindszenten, ahol a Dózsa-telepi városrészben, azaz a nyolcas öblözetben dolgozik a kivitelező. A csatornázási munkálatokon jelenleg több mint harmincan dolgoznak.

- A csapadékos időjárás még csak csökkentett kapacitású kivitelezést tesz lehetővé – kezdte beszélgetésünket Zsótér Károly, polgármester, aki elmondta, a konzorciumi tagokkal való egyeztetés során kiderült, amint az időjárás engedi egyszerre több öblözetben is megkezdődik a munka.

Jelenleg a nyolcasban zajlik a kivitelezés, így a Kinizsi, a Ludas, a Móricz, a Kölcsey, a Bartók utcában, valamint a Miási úton dolgoznak.

- Az eső miatt kínlódnak, de ettől függetlenül dolgoznak a telepi városrészben. A lakosok részéről több visszajelzés érkezett, hogy nagy sarat hagynak maguk után a munkások - mondta Zsótér, aki arra kéri a helyieket, hogy legyenek megértéssel és türelemmel, ugyanis ebben az időben szinte lehetetlen tisztán dolgozni, főként azokban az utcákban, ahol nincs aszfalt.

Február 18-án mi is a helyszínen jártunk. A fent említett utcákban gőzerővel dolgozik a kivitelező. "Több mint harmincan vagyunk" – mondta Elekes József, a BPW Konzorcium munkatársa, akitől megtudtuk, hogy napi 10-12 házi bekötést készítenek el, valamint 80-100 méter gerincvezetéket fektetnek le.

Az ügyvezető elmondása szerint is a legnagyobb „ellenfél” az időjárás, ami eddig szerencsére csak néhány napig szólt bele a munkálatokba. A sár, illetve a kellemetlenségek miatt Elekes József is türelmet kér a lakosoktól, akik egyébként nagyon segítőkészek voltak eddig.

"A körülményekhez képest jól halad a munka, ha ilyen tempóban tudjuk végezni feladatunkat, akkor időben kész leszünk" - zárta Elekes József.

A.S.