Promenád

Átadták az Oldalkosár utcai óvodát - Galéria!

Feltöltő: Szabó Viktor / 2017-09-12 17:52:24

Elkészültek a felújítással, így kedden átadták az Oldalkosár utcai óvodát. Az épület közel 30 millió forintból újult meg.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Területfejlesztési Operatív Program segítségével összesen 564 millió forintból 11 óvoda újul meg Hódmezővásárhelyen. Az első óvoda elkészült, és kedden átadásra is került.

A felújítási munkálatok előkészítése 2016-ban kezdődött, a munkálatok pedig 2017 tavaszán indultak. Az elmúlt években az Oldalkosár utca 4 szám alatti intézmény már átesett kisebb nagyobb korszerűsítéseket. Sor került energetikai felújításra, nyílászáró cserékre és hőszigetelésre. A Települési és Területfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult felújítással pedig az óvoda alaprajza is megváltozott.

A volt szolgálati lakás helyén egy akadálymentesített mosdó készült el. Az intézmény új bejáratot is kapott, ami szintén akadálymentesített. Felújították továbbá a mosdókat, illemhelyeket, és nyílászárócserékre is sor került.

Első sorban az akadálymentesítés volt a fő cél. A mi óvodánkra ez különösen nagy hatással van, hiszen nagyon rég óta a mozgásukban akadályozott gyerekek fogadását is ellátjuk. Van egy só szobánk is, ami a gyerekek prevencióját szolgálja. Ezen kívül minden csoportszobának teljesen megújult a burkolata, és új festést is kaptak. Az ovisokat az esztétikus környezet mindig szépre és jóra neveli.” – mondta el Maksa Zsuzsanna, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár Utcai Tagintézményének óvodavezető-helyettese.

Maksa Zsuzsanna

A projekt keretén belül 1 millió forint jutott eszközvásárlásra. A pénzből főleg olyan kiszolgáló eszközöket vásároltak, mint például tálaló kocsik, mosógép, mosogatógép valamint a gyerekek fektetéséhez vásároltak ágyvásznakat.

Örvendetes, hogy itt a belváros szívében ez az óvoda 1970 óta most végre megújult, és a XXI. századi körülményeknek megfelelően tudnak az itt dolgozók dolgozni, illetve az ide járó gyermekeknek kívánunk minél jobb körülményeket biztosítani. Én kívánom, hogy használják egészséggel.” – hangzott el Almási István, Hódmezővásárhely polgármesterének megnyitó beszédében.

Almási István

Azon kívül, hogy az óvodások egy teljesen felújított épületet kaptak, a város vezetése egy plusz meglepetéssel is készült. Minden ovis egy cirkusz jegyet kapott Almási Istvántól és Vágó Jánostól.

Mindenki számára nagy öröm, hogy egy ilyen szépen felújított óvodában állhatunk most. Hódmezővásárhely önkormányzata többek között a 3-6 éves gyerekek napközbeni elhelyezési infrastruktúrájának javítását (is) tűzte ki célul. Nagyon remélem, hogy ez az egész felújítás a gyerekek, a szülők, és a pedagógusok nagy örömére történt.” – mondta el Vágó János, önkormányzati képviselő.

Vágó János

A nagycsoportos Lilinek nagyon tetszik az új óvoda. A legjobban a babaszoba tetszik neki, ahol a barátnőivel szoktak babázni. Tetszett neki az az óvoda is, ahol a felújítás ideje alatt járt, de örül már, hogy visszaköltöztek az eredeti épületbe. Az új színek is elnyerték a kislány tetszését, így mostantól a minden további nélkül játszhatnak a barátnőkkel, és szívhatják magukba a sok tudást.

Lili már nagycsoportba jár

 

Sz.Viktor