Promenád

Áprilisban indul a próbaüzem Mindszenten

Feltöltő: Megyeri József / 2015-03-26 19:28:09

Szinte befejeződött a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése Mindszenten. A településen ezért április 20-án kezdődik meg a próbaüzem – jelentette ki Zsótér Károly polgármester a Tisza-parti városban tartott lakossági fogadóórán, csütörtök este.

Lakossági fogadóórát tartott a mindszenti képviselő-testület csütörtök este az Akác Sörözőben.

Zsótér Károly elsőként a csatornázás jelenlegi állásáról tájékoztatta a megjelenteket. Mint elmondta, a szennyvíz-hálózat elkészült, már csak az Áchim András utcán folynak bekötések. Az utak helyreállítása megkezdődött, a teljes rendbetétel augusztus végére várható. A szennyvíztisztító-telep is kész.

A tavaly év végi csapadékos időjárás miatt a próbaüzem kezdési időpontja csúszott. Zsótér Károly azonban arról számolt be, hogy azóta a munkálatok kedvezően alakultak, ezért a próbaüzem április 20-án indul. Erről a lakosságot is értesítik majd.

A város 60 millió forintot nyert arra, hogy megújuljon a Dózsa-telepi iskola épülete. Az intézményben energetikai korszerűsítést végeznek majd. Az építkezés május végén kezdődik, emiatt az iskolában a tanév is ekkor zárul.

A nagyrév és a strand közötti közvilágítás is megújult. Tervezik, hogy a piac és a kenyérgyár között kerékpárút épüljön. A Városháza energetikai korszerűsítése is megvalósul, valamint a főtéren szabadidőparkot hoznak létre.

A fogadóórán arra panaszkodtak a lakosok, hogy – főként a Dózsa-telepen – több kutya is félelemben tartja a lakosságot. Az állatok gyakran kiszöknek az utcákra, és más kutyákat, vagy embereket támadnak meg. Zsótér Károly azt ígérte, megerősítik az ebrendészeti tevékenységet a településen.

A Szőlő-parton lévő egyik buszmegálló elhanyagolt, és sáros időben szinte megközelíthetetlen – jelezték a résztvevők, akik azt kérték, hogy az önkormányzat betonjárdát alakítson ki az érintett szakaszon. A képviselő-testület ígéretet tett erre.

Megyeri József