A világraszóló diadal

Magyarország hatalmas győzelmet aratott, fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz eredményváróján, ismét óriási tömeg előtt.

Ritkán látott sokaság tett tanúbizonyságot arról, hogy tisztában van jogaival, és hajlandó élni is azokkal, amikor erre lehetőség nyílik. Hatalmas fricska ez mindazok számára, akik évek óta a demokrácia haláláról, a jogállam végéről prédikáltak úton-útfélen, idehaza és külföldön egyaránt – írja a Magyar Idők.

A kimagaslóan magas részvételtől jobban semmi nem bizonyíthatja azt, hogy az emberek átérezték döntésük súlyát, komolyan vették a választás tétjét. Az eredmény, a következő országgyűlésnek olyan erős legitimitása lesz, ami komoly nemzetépítő döntések meghozatalára hatalmazza fel.

A kormányoldal szimpatizánsai azzal a  meggyőződéssel járultak az urnákhoz, hogy hazájuk jövőjéről is döntenek, nem csupán képviselőket és kormányfőt választanak. A kormányváltást akarók körében pedig az vált egyértelművé, hogy bár semmiben nem értenek egyet pártjaik és nem tudnak megegyezni a legapróbb kérdésben sem, de összeköti őket egy-egy taktikai húzás erejéig az Orbán-fóbia és a Fidesz-gyűlölet.

Elismerés illeti azt a sok ezer embert, akik a voksolás lebonyolítását segítették munkájukkal. Kisebb-nagyobb szabálytalanságoktól eltekintve zavartalanul zajlott minden a rendkívüli érdeklődés mellett is. Azok a tarthatatlan állapotok viszont, amelyek az átjelentkezések miatt alakultak ki egyes szavazókörökben, intő jelként kell, hogy szolgáljanak – írja a lap.

Az eredmény alapján, a Fidesz–KDNP ismét földcsuszamlásszerű, hatalmas győzelmet aratott. A hivatalos végeredmény kihirdetéséig csak az maradt kérdéses, ismét kétharmados többsége lesz-e a nemzeti oldalnak az új összetételű országgyűlésben.

Ezek után valóban úgy tűnik, hogy ellenzékváltó hangulat van hazánkban. Azt is mondta Orbán Viktor, most kell szerénynek lennünk, mert most van mire. De belefér ebbe a szerénységbe jó sok öröm és büszkeség is. Az elmúlt hetek után ránk fér.

A teljes cikket ITT olvashatják.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd