Az iskola utolsó tanítási napja már önmagában különleges esemény.

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában azonban ezt a napot – a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság, valamint a Hódmezővásárhelyi Védőnők a Jövő Nemzedékéért Alapítvány támogatásával – még felejthetetlenebbé tették a rengeteg programmal. A sport és az egészség köré szerveződött a nap, vagyis testünk védelméé volt a fő szerep.

– Szinte hagyomány az iskolában az egészség- és sportnap, amelyet jól kiegészít a közlekedésbiztonsági bemutató és verseny. A mindennapokba is igyekszünk beépíteni az egészséges életmódra nevelést, de ezen kívül fontosak az ilyen kiemelt alkalmak. Elsőként a sportra koncentrálunk, de a nyári napozás veszélyeire is felhívtuk a figyelmet, illetve az idősebbeknek intim sarkot is nyitottunk – fogalmazta meg Patócs Judit, az iskola védőnője.

A napot az iskola tanulóinak fitness bemutatójával indították: körülbelül 850-900 tanuló és felnőtt figyelte Hegyi Viktória (7.ny), Szkalonai Fanni (4.c), Szöllősi Sztella (7.ny), Törökgyörgy Adrienn (9.b), Törökgyörgy Hanna (3.c) hajmeresztő és gerincropogtató produkcióit. Majd Koromné Sinkó Erika mozgatta át a sportcsarnok teljes közönségét a közös zumbázás során.

Volt még piloxing, paradicsomrózsa készítés, Kung Fu bemutató, drogprevenció és még sok-sok minden.

Ehhez kapcsolódott a közlekedésbiztonság is, amely témában immár hetedik alkalommal versenyt is rendeznek.

– A verseny és a mai nap célja, hogy a diákok egy olyan tudást szerezzenek, amellyel a közlekedésben még biztonságosabban és hatékonyabban tudnak részt venni. Ezt segíti például az ügyességi pálya, ahol egy kézzel való kanyarodást tanulhatnak, a KRESZ-tábla felismerő verseny, valamint a részegszemüvegnek a használata is, aminek segítségével arról kaphatnak képet, milyen az, amikor valaki részegen közlekedik – foglalta össze Dr. Harkai István rendőr alezredes, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság megbízott vezetője.

Utóbbit kipróbálva valóban nagyon plasztikus képet kaphattak kicsik és nagyok egyaránt, mennyire nehéz illuminált állapotban akár csak egy egyenes szakaszon végigmenni, nemhogy forgalomban vezetni.

A VII. Pál Mihály emlékversenyen – amely nevét Pál Mihály nyugalmazott főtörzszászlósról kapta a nevét, akinek munkássága és példamutató magatartása méltóvá teszi arra, hogy egy ilyen esemény viselje a nevét – akadtak mégprogramok szép számmal, például   technikai eszközök bemutatása, rabosítás és rajzverseny is.

ÉR.