A Makói Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Szignum-napot, vagyis a tanévet záró, egész napos programsorozatát. Ezen többek között a diákok élőképben kirakták az intézményük címerét. Az egészség és a sport játszotta főszerepet, az úgynevezett pszichofitnessre Deák László Attilát is meghívták. Az ultrafutó teljesítette a Spartathlont, vagyis végigfutotta a 246 kilométeres Spárta-Athén távot. Emellett számos érdekesség várta a résztvevőket: volt stand-up comedy vetítés, relaxációs tréning és közös süteménysütés is.

A mostani Szignum-nap egy különlegességet is tartogatott, ugyanis átadták az iskola melletti téren lévő felújított sportpályát és a kibővített játszóteret is. – Május elején indult el ez a beruházás, mely során megszépült és modernebb lett a létesítmény – mondta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester hozzátette: annak örülne, ha minden egyes városrészben hasonló teret kapnának az ott lakók. Az egész család számára szabadidős elfoglaltságot képes adni ez az új fejlesztés.

– A régi bitumenre egy teljesen új borítás, az úgynevezett rekortán került rá, több rétegben, valamint az elhasznált drótkerítést felváltotta egy modern műanyag – vette át szót Czirbus Gábor alpolgármester. Ez a biztonságot szolgálja, ugyanis a régi annyira szétszakadt, hogy a labda folyton kigurult, ami után azonnal futottak a gyerekek. Ez pedig balesetveszélyes, mivel a kocsik elütik őket. A biztonságon kívül a sokrétűségre is gondoltak, ugyanis focizni, kézilabdázni, kosarazni és még teniszezni is lehet rajta.

A Szignum diákjainak – jó idő esetén – ezen a pályán tartják a testnevelési órákat. Az ötödikes Kiss Levente szerint a korábbi betonon rossz volt focizni, ha elestek, csúnya sérüléseket szerezhettek. Levente aikidozik, de a labdajátékokat is szereti. Testnevelő tanára, Kanderné Németh Györgyi, aki huszonöt esztendeje foglalkozik diákjai egészségével, mozgásával elmondta: mostantól európai szintű környezetben tarthatja az órákat. Mivel a létesítményt bárki használhatja, a pedagógus bízik benne, hogy a tanulóihoz hasonlóan mások is vigyáznak majd rá.

Munkatársunktól. K.