A Hódosy Imre és a Búzavirág utcában befejezte a kivitelező a szárnyvezetékek lerakását, így november 18-án reggel már az Akácfa utcában kezdték meg a Mindszent Város Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Beruházásának Megvalósítása elnevezésű KEOP-1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projekt munkálatait.

– Naponta hat bekötést készítünk el, ami hetente 30-33 darabot jelent – mondta el kérdésünkre a mindszenti Mucsi István, csoportvezető, aki hozzátette, hogy a munkálatok menete sok tényezőtől függ, de a napi limittel általában megvannak, jó ütemben haladnak.

Az elmúlt két hétben egy helyen vágtak el vízbekötést. „Ez azért történhetett meg, mert rossz helyen volt a vízcső” – tette hozzá a szakember.

Jelenleg egy csoport, tíz fővel dolgozik a mindszenti beruházáson, akik közül többen is mindszentiek. „Végre csinálhatjuk, végre sor került Mindszentre is” – mondta elégedetten Mucsi István, akinek már van tapasztalata a csatornaépítésben, ugyanis korábban Balástyán, Szatymazon, Szegváron és Derekegyházon is dolgozott már.

A munkálatokat a héten az Akácfa utcában végzik, majd, ahogy kész vannak, következik a Szőlő, a Somogyi utca és így haladnak a városközpont fele. Egyelőre egy csoport dolgozik a településen, de információink szerint hamarosan újabb csoportok kezdik el a munkálatokat.

Mint, ahogy azt már fent is említettük a Hódosy utcával végeztek, így Szolnoki Róberték bekötése is kész van már. – Maximálisan meg vagyunk elégedve. Volt nálunk a műszaki ellenőr is, aki nem akarta elhinni, hogy ide csatornát tettek le – mondta el lapunknak Róbert, akitől megtudtuk, hogy a munkálatokkal gyorsan, néhány óra alatt végzett a kivitelező.

– A gyepkockát kivágták és még azt is úgy tették vissza, ahogy az előtte volt, szinte nyomot sem hagytak maguk után – zárta Szolnoki Róbert.

A.S.